Ga naar inhoud
MAP

Love Fryslân Letters op reis

| Redactie Visit Friesland

Na een lekker druk jaar in Friesland willen #LoveFryslan Letters er ook even tussenuit. Zonder de koffers te pakken, maar wel met een tandenborstel en schoon ondergoed, stappen ze op de vrachtwagen om Nederland te ontdekken. Wat speelt er in de rest van de wereld en wat is er nog meer te zien en te doen? Even op visite bij de collega letters in Amsterdam voor dat het volgende drukke jaar begint. We zijn tenslotte nog maar net begonnen. 

“Het was eigenlijk uit kostenbesparing, maar ik vind het super logisch dat ik geen “I” voor mijn pompeblêdsje gekregen heb,” vertelt de Friese selfiespot. “Love Fryslan klinkt veel beter, dus die letter ”I“ komt er ook niet meer. Voordat je het weet ben ik ook werkeloos omdat ik te individualistisch ben. Nee, dan kies ik “I”-eren voor mijn geld.”

Op zaterdag 15 december vertrekken de Friese Letters richting Amsterdam voor een sightseeing tour. Er is een route uitgestippeld langs het IJsselmeer, door de polder erheen en over de Afsluitdijk terug. Op die manier is er de minste kans op hevige aanvallen van heimwee doordat we het water een beetje in zicht houden. Het is de eerste keer dat de Letters op vakantie gaan, het laatste uitstapje was naar Groningen. Dat ging niet helemaal goed. “We verloren onze maagdelijk witte look, maar kregen wel een frisse douche,“ weten de Letters nog goed te herinneren.  Als deze dagtrip goed bevalt willen de Letters kijken of ze langere tijd in Amsterdam kunnen blijven tijdens de winter. Het is daar tenslotte een paar graden warmer.