Ga naar inhoud
MAP

Mentoren en begeleiders van scholen uit de Noordelijke provincies beleven een dag vol inspiratie op de Friese wateren

Het aandeel jongeren dat in aanraking komt met watersport in Friesland is beduidend lager dan het aandeel oudere mensen. Op 22 september organiseerde de provinciale marketingorganisatie Merk Fryslân in samenwerking met ondernemers uit Grou en Sneek daarom een zogenoemde Watersportdag ter promotie van de Friese watersport onder jongeren. Coördinatoren van verschillende opleidingen, hogescholen en studentenverenigingen kregen de kans de Friese watersportbeleving te ervaren met als doel het stimuleren van een herhaalbezoek van groepen studenten aan watersportondernemingen in Friesland.

 Het dagprogramma, dat door Merk Fryslân in samenwerking met een aantal watersportondernemers uit Grou en Sneek is opgesteld, begon ’s ochtends met een ontvangst in het zeilcafé Meet & Eat in Grou. Daarna kon men beginnen aan het diverse watersportprogramma dat inspeelde op de hedendaagse watersportvoorkeuren van jongeren. Onder andere zeilen, sloeproeien en stand-up paddling op het Pikmeer kwamen aan bod.

Na een goed verzorgde lunch startte het spectaculaire watersportprogramma bij de Waterskibaan in Sneek waarbij de aanwezigen zelf waterskiën konden ervaren. Na deze sportieve dag vol watersport was er ruimschoots de gelegenheid was om nader met de verschillende partijen kennis te maken. Door aanbieders met de doelgroep in contact te brengen, ontstaat een vruchtbare samenwerking voor de komende studieperiode.

Merk Fryslân kijkt terug op een geslaagde dag met enthousiaste deelnemers en organisatoren. Wij hopen in de toekomst de nieuwe generatie watersporters vaker te mogen ontvangen op de Friese wateren.

Met dank aan:

  1. SUP Away uit Grou
  2. Watersportbedrijf Anja uit Grou
  3. Grouster Sloeproeivereniging
  4. Waterskibaan uit Sneek.