Ga naar inhoud
MAP

Nieuwe FRL postzegel met Friesland Style gaat naar Sven Kramer

Een vel postzegels dat Friesland en de Friezen op eigen wijze viert. Dat is kort gezegd de nieuwe postzegel van FRL die vanaf nu verkrijgbaar is in meer dan zeventig FRL-postpunten. FRL ontwikkelde de postzegels samen met Merk Fryslân.

Elk jaar geeft FRL bijzondere postzegels uit. Zegels die doorgaans zowel de filatelist als de niet-kenner in beweging brengen. “We zijn heel trots op het ontwerp van dit vel zegels en hopen dat elke Fries ze graag plakt” zegt Niels Helbrig van FRL post. Het ontwerp en de prachtige foto’s die voor de zegels zijn gebruikt geven de Friesland Style weer.

We doen het “Friesland Style”

Merk Fryslân heeft de Friesland style ontwikkeld en wat dat precies is wordt uitgelegd op de achterkant van het vel met 10 verschillende zegels. “We zijn supertrots op het resultaat van de samenwerking met frl post” aldus directeur Martin Cnossen.

Friezen doen alles nét even anders. Net even wat relaxter. Net even wat logischer. Net even wat gemoedelijker, wat eigenzinniger, wat langzamer misschien, maar ook wat ‘vrijer’ Al die kleine ‘net- even- andersen’ bij elkaar opgeteld maken Friesland tóch compleet anders. Dat is Friesland Style.

Er zijn 200.000 exemplaren beschikbaar

De postzegels hebben de vorm van een pompeblêd die elk zijn voorzien van een andere Friesland Style afbeelding. De postzegels kosten 50 cent per stuk en zijn een jaar lang te gebruiken. Er worden 200.000 zegels gedrukt.

Gedeputeerde Klaas Kielstra verstuurde de eerste kaart aan Sven

De eerste kaart met de nieuwe Friese postzegel is verstuurd door Klaas Kielstra. Hij zond schaatser Sven Kramer een persoonlijke boodschap. Wát de gedeputeerde de meervoudig Olympisch kampioen schreef, laat Kielstra in het midden. ,,Maar reken maar dat ik hem, na het verlies op de 10.000 meter, een hart onder de riem steek.”

Misschien willen meer Friezen hem een Friesland Style kaart sturen? Hij komt tenslotte wel thuis met minstens 1 gouden plak. Maandag staan medewerkers van Merk Fryslân op het Leeuwarder NS-station klaar met gefrankeerde kaarten. Houd ook onze Facebook pagina (@friesland.nl) in de gaten om te zien waar in de stad je nog meer een kaartje kan schrijven.