Ga naar inhoud
MAP

nieuwsbrief merk fryslân | 3

Friesland op postzegelformaat


In samenwerking met FRL post heeft Merk Fryslân afgelopen maand 200.000 Friesland Style postzegels gemaakt. De postzegels zijn op iedere (wens)kaart te gebruiken en kunnen bij een FRL postpunt op de bus gedaan worden. De afgelopen weken hebben enthousiaste toeristen in Friesland massaal een kaartje verzonden naar Sven Kramer. 

Friesland in Utrecht


Dit weekend vindt de Fiets- en Wandelbeurs plaats in Utrecht. Onze stand is `net-even-anders' en dus helemaal Friesland Style. Een gezellig straatje met typische huisjes en natuurlijk een VVV waar het publiek flyers, brochures en regiomagazines kan afhalen over Friesland en de Waddeneilanden.

Ondernemerstip

Vanaf dit jaar ondersteunen we u als ondernemer elke maand met verschillende tips en tricks omtrent online marketing voor uw bedrijf, maar ook voor uw vermelding(en) op Friesland.nl en Meetinfriesland.nl. Deze maand: Toegankelijkheid-tools voor Friesland.nl.

Sinds kort kunt u in de database van Friesland.nl aangeven hoe toegankelijk uw locatie of evenement is. Zo kunt u aangeven of er bijvoorbeeld assistentiehonden worden toegelaten en of er mogelijkheden zijn voor mindervaliden.

Hoe doet u dit?
Via onze Citynavigator database (login.friesland.nl) kunt u aan uw evenement of locatie onder het tabblad 'kenmerken' de verschillende toegankelijkheidsopties een waarde meegeven op een schaal van 1 tot 5. Ook heeft u per kenmerk de mogelijkheid om een toelichting te geven.

Hoe ziet dit eruit?
Een voorbeeld van een locatie waarbij deze kenmerken reeds zijn toegevoegd, vindt u op de pagina van het Fries Museum. Klik hier om deze te bekijken.

Vragen, opmerkingen of suggesties?
U kunt contact opnemen met het online team via website@merkfryslan.nl.

Eventsummit


Tijdens de eventsummit was Meet in Friesland aanwezig met een Frieslandstraat. Samen met ondernemers uit de provincie lieten we zien wat Friesland in huis heeft als MICE bestemming. In de Frieslandstraat konden de eventplanners maar liefst met 12 verschillende bedrijven in gesprek gaan en inspiratie op doen.

ITB Berlijn


Friesland wordt van 7 tot 11 maart goed vertegenwoordigd op de ITB in Berlijn. Met de campagnes voor touroperators, de wadden en LF2018 zijn we aanwezig op de grootste beurs op het gebied van toerisme. Friesland en Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa zijn te vinden in de Holland stand van het NBTC.

Friesland in de media


Wilt u ook met uw onderneming in een magazine, dagblad of op een blog staan? Dat is mogelijk door deel te nemen aan de persreizen die Merk Fryslân organiseert. Door u product en/of dienst (eenmalig) aan te bieden kunt u free publicity krijgen. Hier kunt u contact opnemen met onze pers/pr afdeling.

In de spotlights


Elke maand lichten we een Friese ondernemer, leverancier of een van onze partners uit, en zetten we hem of haar in de spotlights. Deze week Henk Leutscher, eigenaar van A Guide To Leeuwarden de stadstours door Leeuwarden organiseert.