Ga naar inhoud
MAP

Verduurzamen van bestemmingen centraal op Wereld Toerisme Event

Met als thema ‘Creating better places together’ wordt op donderdag 27 september a.s. in Nijmegen een grote internationale conferentie gehouden over duurzaam toerisme. Internationale duurzaamheidsexperts, overheden, bedrijfsleven en de academische wereld wisselen kennis en ideeën uit over vele aspecten van het verduurzamen van toeristische bestemmingen. Het Wereld Toerisme Event vindt plaats op de internationale World Tourism Day, 27 september, en wordt gehouden in De Lindenberg in Nijmegen, de Groene Hoofdstad van Europa in 2018.

Betere bestemmingen creëren gaat iédereen aan!
Kern van de conferentie is dat het voor iedereen belangrijk dat er oog is voor duurzame ontwikkeling. Alleen zo blijven bestemmingen ook in de toekomst aantrekkelijk om te bezoeken en in te leven. Zonder behoud van natuur, cultuur en gastvrije inwoners, is er geen toekomst voor toerisme op een bestemming. Zowel ver weg als dichtbij.

Wat komt er aan de orde?
Keynotespreker Brian T. Mullis is lid van de Travel & Tourism Group van het World Economic Forum, een groep topdenkers op het gebied van innovatie, future global systems en duurzaamheid. Hij legt uit wat de rollen van de verschillende stakeholders zijn in het verduurzamen van bestemmingen. In de andere ca. 20 parallelsessies en workshops komen uiteenlopende onderwerpen en vele best practices aan de orde. Hoe écht te innoveren, het vormgeven van je MVO-beleid, circulair ondernemen, certificeringen, innovatieve duurzaamheidstools en meetinstrumenten, het verleiden van consumenten met groene argumenten, duurzaam destination management op bestemmingen, etc.

Voor wie bestemd?
Het Wereld Toerisme Event is voor iedereen die direct of zijdelings betrokken is bij de verduurzaming van het toerisme of daarin concrete stappen wil maken: touroperators, toeristische ondernemers (van hotels tot musea en horeca tot attractieparken) overheden, toeristische marketingorganisaties en consultants.

Tickets voor het Wereld Toerisme Event in De Lindenberg in Nijmegen zijn te bestellen op www.wereldtoerismedag.nl.