Ga naar inhoud
MAP

11fountains arrangementen

We tellen de dagen af tot we welterusten en lekker koese zeggen tegen de stadsjuwelen. En hoewel het water niet meer klatert, nevelt, spuit of borrelt blijven de steden klaarwakker. Juist in de wintermaanden is een bezoek een bijzondere ervaring. Het zachte licht dat over de stad heen komt zie je zelfs als je van uitslapen houdt. Kom dus overnachten en geniet van de stille 11fountains en hun 11 steden, van de versgebakken 11fountains oranjekoek en een warm kopje koffie. Dool door de straten of volg één van de 11 stadswandelingen en ontdek de arrangementen. 

In Friesland zeggen we geen welterusten maar Lekker koese

CITY BREAK IN DOKKUM

Ervaar het buitenland gevoel in eigen land met een city break in het historische Dokkum. Met een eigen taal en een eigenzinnig karakter voelt Friesland als ‘echt even weg’. Maar ook voor Friezen is er genoeg te ontdekken, van unieke winkeltjes en galeries tot de bijzondere IJsfontein en de Bonifatiuskapel. Kom lekker koese in Hotel De Posthoorn en ontdek de Elfstedenstad Dokkum. 

Bekijk het arrangement

Watersportstad Sneek

Welkom in Sneek dé watersportstad van Nederland. Waar je ook zonder watersport vele andere schatten kunt ontdekken. Begin je dag bij de Stadsherberg van Moeke Jikke, de ‘Koningin van Sneek'. Om daarna met de 11Fountains wandelroute alle highlights van Sneek te ontdekken. Wip onderweg ook zeker even de leuke winkeltjes en cafeetjes binnen en eindig je dag met een overnachting in één van de luxe tweepersoonskamers van de Stadsherberg.

Boek het arrangement

Ontdek de 7 schatten van Bolsward

Wandel door de historische Hanzestad langs het romantische stadshuis, de vleermuisfontein van Johan Creten, de Broerekerk en hou wat tijd vrij voor museum de Tiid. Leer hoe Gysbert Japicx met woorden speelde en hoe de Friese kruidenbitter een letter wegsnoepte van een Amsterdams recept. Vink alle 7 schatten van Bolsward af en overnacht bij selfservicehotel Snoozz Hotels. Geniet van een driegangen keuzemenu bij Stadscafé Het Veerhuys en een uitgebreid ontbijtpakket van Bakkerij Van der Werf.

Bekijk arrangement

CULTUREEL WORKUM

Ontdek in drie dagen de wereld van de bekende Friese schilder, Jopie Huisman. Maak kennis met zijn werk in het sfeervolle Jopie Huisman Museum en fiets langs de plekken in- en rond zijn woonplaats Workum, waar hij schilderde en tekende. Met de 11fountain route kaart ontdek je wat Workum zo’n leuke stad maakt. Kom lekker koese in Hotel Wymerts en proef de 11fountains oranjekoek van Bakkerij Van der Werf. 

Bekijk het arrangement

Ontdek ook