Ga naar inhoud
Favorieten 0

Post-Plaza Grand Café

Leeuwarden

Het kloppend hart van het hotel is het Grand Café, gevestigd in het voormalig Postkantoor met diverse details van toen en nu. De barista brandt hier zijn eigen koffiebonen en je kunt er terecht voor het ontbijt, lunch, borrel en diner.

Het kloppend hart van het hotel is het Grand Café, gevestigd in het voormalig Postkantoor met diverse details van toen en nu.

WAUW, dat gevoel krijg je als je binnenkomt. Het indrukwekkende houtenplafond maakt dat je vooral naar boven kijkt. Mis dan niet de barista’s in de grote centrale bar. Zij heten je van harte welkom!

Dé plek waar je echt wilt zijn is het Grand Café Post-Plaza.

Hier kom je voor het ontbijt, de huis gebrande koffie en natuurlijk de vrijdagmiddagborrel. In het Grand Café wordt vanuit de open keuken de hele dag heerlijke gerechten bereid. Van een Fries wentelteefje bij het ontbijt, een sharing lunch tot een (h)eerlijke boerderij-kip of bijvoorbeeld schelvis tijdens het diner.

Uit eten in Leeuwarden

Het allerbelangrijkste los van het interieur en het historische karakter, is de kwaliteit van eten en drinken. Je komt in Post-Plaza om te eten en niet om te dineren. Als in een klassieke Franse brasserie serveren wij de gerechten op stoere grote plateau’s. Royaal, maar wel op 1 bord. Zonder opsmuk noemen wij dat. De smaak is het allerbelangrijkste!

De lounge is de plek voor een latte machiato, gin-tonic of een goed boek. Voor meer licht, kun je bij de leestafel gaan zitten. Hier liggen naast diverse tijdschriften niet alleen de Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad maar ook een NRC en Telegraaf.

Eigen koffie branderij

Ontzettend uniek! Een hotel & Grand Cafe dat z’n eigen koffiebonen brandt. Post-Plaza is de enige die dat doet in heel Europa. Na veel proeven en testen hebben we onze eigen Post-Plaza koffie. Barista Jesse is verantwoordelijk voor het brandproces en hij zorgt ervoor dat elk kop koffie hetzelfde smaakt. Het voordeel van zelf branden is dat je veel controle over de kwaliteit hebt en deze dus ook hoog houdt.

Loop langs de koffiebranderij op de entresol in het Grand Café. Wie weet is Jesse aanwezig, hij deelt graag zijn passie. Of lees hier meer.

Een avond uit in Post-Plaza!

Ben je gewend als je uit eten gaat om gelijk aan tafel te gaan, dan schoppen wij dit graag in de war. Begin je avond uit met een aperitief in de lounge. Wil je aan tafel geef dit aan bij één van onze medewerkers. Zodra er een plek vrijkomt, kun je aan tafel. Dat je gedurende de avond kunt eten, staat vast!

Via onze website kun je een reservering maken voor een tafel. Uiteraard kun je ons ook bellen voor een reservering; 058 2159317

Wist je trouwens dat Grand Café ook de perfect locatie om te flexwerken. Overal zitten stopcontacten, gratis Wifi en natuurlijk vers gebrande eigen koffie. Een win-win situatie. Je flexplek combineren met een zakelijke lunch of kleine bespreking is dan een kleine stap.

Openingstijden Grand Café
Zondag tot en met donderdag van 07.00 tot 24.00 uur
Vrijdag & zaterdag van 08.00 tot 01.00 uur

Hier vind je Post-Plaza Grand Café

Tweebaksmarkt 27
8911 KW Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten