Ga naar inhoud
Favorieten 0

DierbaarDier

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Sneek

‘Dierbaar Dier’ gaat op reis, kunstenaar Fiona Zondervan benadert collega’s om tentoonstellingen te maken op onverwachte plekken. Een bijzonder concept op bijzondere locaties. De volgende DierbaarDier tentoonstelling is in Sneek van 6 t/m 22 oktober 2023.

'Dierbaar dier’ gaat weer op reis. Kunstenaar Fiona Zondervan maakt tentoonstellingen samen met collega’s, op bijzondere locaties. Het idee voor dit jaarlijks terugkerend evenement is ontstaan na de jubileumtentoonstelling ‘Dierbaar dier’ in Museum Møhlmann in 2019. Fiona vierde hiermee haar 30-jarig jubileum als beeldhouwer. De tentoonstelling was een overzicht van haar werk, aangevuld met speciaal hiervoor gemaakte kunstwerken van 42 collega’s met het dier in de hoofdrol. Ook nu zal er weer een kleurrijke stoet van diverse dierbare dieren te zien zijn.    

De alweer vierde reis-tentoonstelling vindt plaats in het centrum van Sneek. De kunstwerken zijn gemaakt door Bethany de Forest, Petra Tolboom, Marjolein Terwindt-Wetterauw en Fiona Zondervan. Er zijn beelden van steen en brons, etsen, houtsneden en diorama foto’s te zien. Vol verbazing, ontzag en respect en met een vleugje humor tonen deze kunstenaars het dier in al zijn verschijningsvormen. Fiona Zondervan zegt hierover: Dieren verbeelden is al meer dan dertig jaar mijn drijfveer. Door me zo intensief te verdiepen in dieren word ik ook geconfronteerd met de schaduwzijde van hun bestaan, hun voortbestaan beter gezegd. Niet alle dieren die ik verbeeld zijn bedreigd, maar vele wel. Dit gaat mij zeer aan het hart. Door beelden van dieren te maken geef ik het dier een gezicht. Daarmee wil ik laten zien hoe bijzonder ze zijn. De urgentie om dat te beseffen is groot. Ik hoop met mijn beelden bij te dragen aan een groter bewustzijn.   Door de samenwerking met  bovengenoemde kunstenaars en de betrokkenheid van de bezoekers ontstaat er een meerwaarde op vele fronten. Zo wordt er bijvoorbeeld een verloting gehouden van unieke kunstwerken voor elk jaar een ander “Dierbaar” doel. Zijn de kunstenaars  zelf aanwezig en worden er lezingen gegeven. Lees hier alles over op de site www.dierbaardier-inbeeld.nl.    

Wanneer:
t/m 22 oktober 2023
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je DierbaarDier

Multispace / Pop-Up galerie
1e Oosterkade 26
8605AA Sneek
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten