Ga naar inhoud
Favorieten 0

Baken Schiermonnikoog

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Schiermonnikoog

Baken Schiermonnikoog brengt Arcadia 2022 en kunstmanifestatie Hi-Lo 2023 met elkaar in verbinding. Hi-Lo is een nieuwe kunstmanifestatie rond de Waddenzee op initiatief van het Vlielandse festival Into The Great Wide Open.

De Noordertoren en de Zuidertoren vormden van 1845 tot 1910 samen de lichtmarkering van Schiermonnikoog. Doordat de rode Noordertoren in 1910 een draailicht kreeg dat het hele gebied aankon, werd de witte Zuidertoren overbodig en doofde zijn licht. Deze toren is nu het canvas voor een kunstvorm die aansluit bij de voormalige taak van de toren: lichtkunst.

Een jaar lang zijn er rond zonsondergang lichtprojecties te zien. Elke twee maanden een nieuw lichtkunstwerk. De toren wordt weer een baken. De zes gekozen kunstenaars zijn Femke Schaap, Jan van Nuenen, Gilleam Trapenberg, Jacco Olivier, Daphne Glasmacher en Jos Agasi. Femke Schaap bijt op 1 juli 2022 het spits af.

Baken Schiermonnikoog brengt Arcadia 2022 en kunstmanifestatie Hi-Lo 2023 met elkaar in verbinding. Hi-Lo is een nieuwe kunstmanifestatie rond de Waddenzee op initiatief van het Vlielandse festival Into The Great Wide Open. Deze eerste editie is een voorproefje van het moois dat in 2023 te zien zal zijn.

Starttijden

De starttijden variëren van 22.59 uur op 1 juli tot 21.05 uur op 31 augustus. Bekijk het complete overzicht hier

Wanneer:
t/m 14 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Baken Schiermonnikoog

Zuidertoren, Schiermonnikoog
Torenstreek
Schiermonnikoog
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten