Ga naar inhoud
Favorieten 0

Literair Festival Harlingen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Boekhandel van der Velde, Harlingen

De derde editie van het Literair Festival Harlingen georganiseerd door gemeentemuseum het Hannemahuis, Boekhandel Van der Velde Harlingen en Bibliotheken Noord Fryslân.

Derde editie Literair Festival Harlingen
Op zaterdag 10 juni vindt de derde editie van het Literair Festival Harlingen plaats. Het wordt dit jaar nog mooier en groter dan een jaar geleden. Het programma is inmiddels vastgesteld en de kaartverkoop is gestart. Het belooft een prachtig, afwisselend festival te worden, met grote namen uit de Nederlandse literatuur, maar ook lokale dichters, schrijvers en muzikanten.

In tuin Hannemahuis 

Vorig jaar was het prachtig weer en ook dit jaar hoopt de organisatie op een mooie zomerdag, want het festival vindt in de tuin achter Voorstraat 54/56 plaats. Op het buitenpodium staat onder andere Connie Palmen. Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd, haar boeken wonnen vrijwel allemaal belangrijke literatuurprijzen en werden in meerdere landen uitgebracht. Ook literatuurcriticus, reisjournalist, essayist, schrijver én muzikant Auke Hulst staat op het podium in Harlingen. Schrijver Doeke Sijens vertelt over de totstandkoming van zijn biografie van Trinus Riemersma.

Muzikale omlijsting

De muziek tijdens het festival is in handen van strijkkwartet Regina Forte: vier dames die veel plezier beleven aan het instuderen en uitvoeren van composities, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm. En ook duo Ella & her man, Ella de Jong (zangeres, actrice en trompettiste) en Herman Woltman (componist en gitarist) treden op met hun ‘liedjes zonder percussie, maar met een hartslag. Toegankelijk en gestileerd, rijk en dansbaar, exotisch en vertrouwd tegelijk.’

Stadsdichter van Groningen

Spoken word komt van Myron Hamming, ex-topsporter én stadsdichter van Groningen. Ook  verwelkomt de organisatie Niña Weijers in Harlingen, de schrijfster van de romans De consequenties (2014) en Kamers antikamers (2019). Zij nam voor haar debuut in Harlingen de Anton Wachterprijs in ontvangst.

De presentatie van het festival is in handen bij Kirsten van Santen, kunstredacteur bij de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.

Praktische informatie
Het Literair Festival Harlingen vindt plaats op zaterdag 10 juni in de tuin achter museum, boekhandel en bibliotheek aan Voorstraat 54-56 in Harlingen. Het festival duurt van 16.00 tot 22.00 uur.
Tickets voor het festival kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde Harlingen en online bij de bibliotheek: ontdekdebieb.nl/literairfestival.
Een dag eerder, op vrijdag 9 juni is de eerste editie van het Literair Jongerenfestival Harlingen op dezelfde locatie.

Wanneer:
t/m 10 juni
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Literair Festival Harlingen
Boekhandel van der Velde

Voorstraat 54
8861BM Harlingen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten