Ga naar inhoud
Favorieten 0

Dorita Savert expositie "Wondertooneel der Nature" bij Kunstuitleen Friesland

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Leeuwarden

De op het eerste gezicht figuratieve, poëtische landschappen en bloemstillevens blijken bij nadere beschouwing een tweede laag te bevatten. De fictieve werelden laten zich lezen als een niet alledaagse lofzang op de natuur.

Dorita Savert

Wondertooneel der Nature

5 mei - 9 juni 2023

In het werk van Dorita Savert worden vragen gesteld over de manier waarop wij observeren, hoe wij deze observaties vertalen en zo waarnemen. De Hortus Botanicus diende oorspronkelijk als uitgangspunt. In het meest recente werk is het de tuin van de kunstenaar waar bijzondere planten gekweekt worden. De op het eerste gezicht figuratieve, poëtische landschappen en bloemstillevens blijken bij nadere beschouwing een tweede laag te bevatten. De fictieve werelden laten zich lezen als een niet alledaagse lofzang op de natuur. Details van de flora worden soms extreem uitvergroot en in andere werken weer geminimaliseerd. Er worden delen van oude landkaarten, botanische tekeningen en dagboeken toegevoegd. Voor de expositie Wondertooneel der Nature*in Kunstuitleen Friesland is een overzicht samengesteld van werken die zich laat lezen als een imaginaire tuin.

Speciaal om te vertellen over haar expositie, komt Dorita Savert langs voor een Meet and Greet op 20 mei 2023 v.a. 13:00.

* Vincent Levin: 1706 "Het Wondertooneel der Nature" 

adres: Kunstuitleen Friesland, Jupiterweg 6, 8938 AE Leeuwarden, 058 2125400 open: dinsdag t/m zaterdag 12:00 - 18:00 uur/ juni, juli, augustus zaterdags gesloten www.kunstuitleenfriesland.nl / www.doritasavert.nl

Wanneer:
t/m 9 juni
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Dorita Savert expositie "Wondertooneel der Nature" bij Kunstuitleen Friesland

Kunstuitleen Friesland
Jupiterweg 6
8938 AE Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten