Ga naar inhoud
Favorieten 0

Kerstfair Dokkum in Dickensstijl

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Dokkum

Dokkum is dan sprookjesachtig mooi met kerstgroen, houtsnippers en kerstlichtjes. Met veel acts, figuranten,koren en muziek.Op de kramen alleen kerst- en winterwonen gerelateerde koopwaar gecombineerd met food. Al 12 jaar op rij een magisch kerststadje!

De houtsnippers kraken aangenaam onder de schoenen, de geur van rook en hout die vrijkomt uit de vuurtonnen brengt een heerlijke winterse sfeer met zich mee. Door de ca. 100 figuranten die in Dickensstijl langs de verlichte grachten en tussen de marktkraampjes lopen, waan je je even in het Victoriaanse Londen van 1843, de tijd dat Dickens zijn 'A Christmas Carol' schreef.

De compacte historische binnenstad van Dokkum lijkt te zijn gemaakt voor sprookjes en theater. Verlichtte schepen in de grachtjes, veel dennengroen en een grote levende kerststal toveren de binnenstad om tot een magisch kerstdorp. Her en der duiken lichtgevende engelen op, en op verschillende plaatsen spelen figuranten kleine straatacts. Een groot gelegenheidskoor zingt ‘Stille nacht’ en andere kerstklassiekers en iedereen die wil meezingen is hier welkom. Wie liever luistert, kan terecht in de Grote kerk voor de korencarrousel. Drie uiteenlopende koren zingen hier lekker in het gehoor liggende kerstliederen. 

Met dan ook nog de fonkelende imposante Winterkoningin en de bronzen bomen, steltlopers van 4,5 m hoog,  is ook deze editie van de kerstfair onvergetelijk mooi!

Wanneer:
t/m 9 december 2022

Hier vind je Kerstfair Dokkum in Dickensstijl

Adres:
Binnenstad Dokkum
Dokkum
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten