Tips voor tijdens Pinksteren voor het hele gezin

Zondag is het alweer de vijftigste dag na Pasen en dat betekent: Pinksteren. Een extra dagje vrij op maandag, en dus een extra dag om leuke dingen te doen! Maar, wat zijn nou de highlights van het Pinksterweekend? Wij hebben ze voor je op een rijtje!

1. Joure onder de wol

Ook de 5e editie van dit Jouster feest staat in het teken van wol. Leer alles over het werk van de schaapsherder, kijk wat je met wol kunt doen én knuffel er op los met de pasgeboren lammetjes. Ook leuk: je kunt zelf een schaap uit kiezen waar je de wol van kunt meenemen. Toegang tot dit evenement is gratis.

2. Frituur festival Leeuwarden

Wie zegt er nou nee tegen een lekkere vette hap? Dit weekend kun je je buikje rond eten op het Frituurfestival in Leeuwarden. Niet alleen vind je hier de ‘reguliere snacks’, maar je komt er ook innovatieve lekkernijen tegen zoals het Friese Pompeboltsje en de zogenaamde Bolo schijf. Weten wat erin zit? Check onze website.

3. Flinke Flea Market

Aanstaande zondag vind je op een prachtige locatie middenin de pure natuur van Friesland de Flinke Flea Market. De enige kofferbakverkoop, waar een echte Barista de heerlijkste cappuccino’s maakt en je de middag afsluit met een verse friet! Hier lees je meer.

4. Nachtvaren Alde Feanen

Ongestoord genieten van de sterrenhemel, wie wil dat nou niet? Elke maandag kun je in nationaal park de Alde Feanen Friesland in het donker verkennen. Inclusief schipper, spannende verhalen en een betoverende sterrenhemel. Opblijven was nog nooit zo leuk!

5. (Fiets)elfstedentocht

Traditiegetrouw op tweede pinksterdag wordt de Fietselfstedentocht verreden en tegelijkertijd ook de Elfstedentocht voor motoren. De start is zoals altijd in Bolsward en vanuit daar worden er 235 lange, maar mooie kilometers gefietst door ruim 15.000 fanatiekelingen. Weten waar je moet staan om niks van dit spektakel te missen? Check deze pagina.

Misschien vind je dit ook leuk

Culturele hoofdstad 2018

Ontdek Friesland