Ga naar inhoud
Favorieten 0

Mar-athon Sneek

Sneek

Zet op zaterdag 24 juni de zomer in beweging en kies voor wandelen of hardlopen tijdens de Mar-athon rond Sneek en meer. Met afstanden van 42, 21 en 7,5 km kan iedereen meedoen. Ervaar het zomerse groene landschap en de prachtige Snitser Mar.

Op 24 juni, de langste zaterdag van het jaar, kunnen zowel wandelaars als hardlopers genieten van de pittoreske Friese dorpjes, het zomerse groene landschap en natuurlijk de prachtige Snitser Mar. Met startlocaties in Kameleondorp Terherne en Recreatiegebied De Potten staat het Friese karakter van het evenement centraal. De finish voor alle afstanden is in het historische centrum van Sneek.

Wandelaars kunnen kiezen uit 3 afstanden. Ga je voor 42,2 km (Mar-athon) dan start en finish je op het Martiniplein in Sneek. Ontdek de waterrijke omgeving van Súdwest-Fryslân, steek het water over met het pontje of een zeilboot en geniet van de natuur.

Is 42 km net te lang maar wil je wel genieten van het uitzicht over het Sneekermeer en de mooie Friese natuur? Kies voor 21,1 km (Halve Mar-athon) en start in Kameleondorp Terherne of ga voor 7,5 km en start bij Recreatiegebied De Potten. Een pendelbus brengt je naar deze unieke startlocaties. Alle wandelaars lopen vanaf hier richting de finish in het centrum van Sneek. 

Hardlopers zetten de zomer in beweging en gaan ’s avonds van start. Tijdens deze midzomer run ervaar je de ruimte van het Friese landschap en loop je de ondergaande zon tegemoet. Je kunt kiezen voor 21,1 km (Halve Mar-athon) of 7,5 km. Met een pendelbus word je naar de unieke startlocaties gebracht en finish je in het centrum van Sneek.

Midzomerfestival
Na de finish van de Mar-athon Sneek ontmoeten alle hardlopers en wandelaars elkaar op het Martiniplein. Hier, in hartje centrum Sneek, vindt het Midzomerfestival plaats. Een plek waar je met jouw medaille om de nek en een drankje in de hand samen met familie en vrienden kan nagenieten van jouw prestatie.

Wanneer:
24 juni

Hier vind je Mar-athon Sneek

Martiniplein
Sneek
Plan je route

Toon resultaten