Ga naar inhoud
Favorieten 0

Druk, schrijf en versier je eigen wenskaart

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Museum Joure, Joure

Museum Joure doet mee aan Help pake en beppe de vakantie door. Kinderen ‘op vertoon’ van hun pake (opa), beppe (oma) of andere volwassene gratis naar binnen. Deze week als speciale activiteit: maak je eigen wenskaart. Lekker aan de slag met kroontjespen,...

Traditiegetrouw doet Museum Joure ook deze voorjaarsvakantie weer mee aan Help pake en beppe de vakantie door. Van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 februari mogen kinderen ‘op vertoon’ van hun pake (opa), beppe (oma) of een andere volwassene gratis naar binnen. Deze week is er een speciale activiteit, namelijk het ontwerpen en maken van je eigen wenskaart. Daarvoor kun je verschillende technieken en materialen gebruiken, van carbonpapier tot typemachines en kalligrafiestiften tot kroontjespennen.

Grafisch ontwerp speelt in Museum Joure een belangrijke rol. Zo is momenteel de expositie De meester van de pauw te zien. Hier worden 19e eeuwse wensbrieven getoond, die geschreven zijn door Jouster scholieren. Alle wensbrieven zijn prachtig versierd en delen nog een kenmerk, namelijk een tekening van een pauw. Ook in de oude drukkerij staat het grafisch ontwerp centraal. Hier vind je prachtige drukletters, mooie persen en andere machines.

Tijdens de Pake en beppe-week laten de kinderen zich inspireren door de wensbrieven en de objecten in de oude drukkerij. Daarna gaan ze in het Maaklokaal experimenteren met een kroontjespen en inkt, met kalligrafiestiften en kleurpotloden en met carbonpapier. Uiteindelijk maken de kinderen een wenskaart, die ze naar een persoon naar keuze kunnen sturen.

Praktische info

Het programma loopt van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 februari. Er zijn geen speciale starttijd, je kunt tussen 10.15 en 15.15 beginnen met de activiteit. Let op: voor kinderen is de entree op ‘vertoon’ van een volwassene gratis, maar voor het drukprogramma moet (aan de balie) nog een materiaalbijdrage worden betaald van € 2,00.

Wanneer:
t/m 23 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Druk, schrijf en versier je eigen wenskaart
Museum Joure

Geelgietersstraat 1
8501 CA Joure
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten