Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlooptocht Holwerd - Schiermonnikoog

Lauwersoog

Dijkstra Wadlooptochten organiseert verschillende tochten. Deze tocht naar Schiermonnikoog vraagt een goede conditie. Ben je toe aan een uitdaging en wil je tegelijkertijd genieten van het moois wat UNESCO Werelderfgoed te bieden heeft? Loop dan mee!

Wadlopen brengt je in een ongekend wijds landschap, op een moment dat de natuurelementen ons daar toelaten. Zij bepalen op het wad het levensritme en ieder die zich in dit getijdenlandschap wil begeven zal zich hier aan moeten aanpassen. Als je wilt wadlopen moet je dan ook in goede gezondheid zijn en over een behoorlijke conditie beschikken.

Deze Wadlooptocht naar Schiermonnikoog vraagt een groot uithoudingsvermogen en dus moeten de deelnemers goed getraind zijn. Een groot deel van de tocht loop je over stevige zandbanken; maar ook passeren we de glibberige paadjes in de landaanwinningswerken, het kustdal dat meestal nog onder water staat, slikvelden waar je soms tot aan de knieën in wegzakt en er moeten een of meer geulen worden doorwaad.

Soms staat het water dan tot kniehoogte, maar het gebeurt ook wel dat we tot borsthoogte door het water moeten al of niet met behulp van een lang touw voor wat extra houvast in geval van sterk stromend water. De oversteken zijn altijd tochten waarbij van de wal naar het eiland wordt gelopen. Afhankelijk van het tijdstip van de wadlooptocht heb je vervolgens dus nog de rest van de dag op het eiland. Je kunt ook besluiten nog langer te blijven.

De vertrekplaats is vanaf Schierzicht Restaurette in Lauwersoog.
Terug:    Per veerboot naar Lauwersoog

Zwaarte:    Zwaar. Goede conditie vereist                                                                                                                                                                                             
Afstand:    20 km
Duur:         5 uur 

Kledingadvies

Tijdens het wadlopen kunt u het beste gekleed gaan in korte broek of zwembroek. T-shirts, truien en windjacks al naar gelang de weersomstandigheden dit vereisen. Zorg dus altijd voor voldoende kleding!
Sokken of surfsokken en HOGE gymschoenen zijn verplicht. Let op: draagt u niet te oude schoenen (kleding), die u anders reeds lang geleden zou hebben weggegooid! Ervaring leert dat oud schoeisel snel tot problemen leidt (verliezen van zolen), waardoor de deelnemer de tocht niet kan voortzetten. Meer informatie

LET OP: De avond voorafgaand aan de tocht dient u even te bellen over het doorgaan van de tocht. Ook vindt u informatie hierover op onze website, zie laatste nieuws. Let u vooral ook op het juiste verzameladres voor de door u geboekte tocht!

Wanneer:
t/m 23 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 40,-

Hier vind je Wadlooptocht Holwerd - Schiermonnikoog

Schierzicht Restaurette
Haven 8
9976 VN Lauwersoog
Plan je route

Toon resultaten