Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlooptocht Schiermonnikoog via Brakzand

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Lauwersoog

Wil je één van Nederlands mooiste plekken ontdekken, een tocht maken over de bodem van de zee? Met Jan Kraster ga je met drie generaties ervaring het wad op. Wadlopen is sportief, grensverleggend en bovenal ontzettend leuk. Ga je mee naar Schiermonnikoog?

We varen met een boot vanuit de visserij haven van Lauwersoog naar de Brakzand. Dit is een zandbank gelegen voor de kust bij Lauwersoog en vandaar lopen we naar Schiermonnikoog.  

Omdat we niet vanuit het startpunt het wad op kunnen, rijden we daarna gezamenlijk naar het vertrekpunt van onze tocht, het dorpje Kleine Huisjes. Er moeten een aantal auto’s achterblijven op Lauwersoog, we moeten carpoolen omdat we aan het einde van onze tocht weer aankomen op Lauwersoog en dan naar Kleine Huisjes moeten rijden om de andere auto’s op te halen.

De tocht naar Schier begint met het doorkruisen van een prachtige kwelder met prachtige begroeiing en een rijk fauna leven. Vervolgens gaan we via de landaanwinningswerken, het slik in. De ondergrond blijft het eerste uur erg slikkig en bij de eerste geul lopen diepe prielen waardoor de ondergrond onregelmatiger wordt en de slikvelden drassiger. Daarna komen we op relatief hardere ondergrond, we doorwaden meerdere geulen.

Als we aangekomen zijn op Schiermonnikoog spoelen we ons af en kunnen we per fiets, taxi of bus richting het dorp Schiermonnikoog. Om jezelf extra te verwennen na al deze inspanning is het mogelijk dat wij zorgen voor een borrel zodra we aankomen op het eiland. Een lekkere opwarmer!

Informatie

Duur:     3,5 uur

Lengte: 13 kilometer 

Zwaarte:   Middelzware tocht

Kleding advies

Wadlopen kun je niet onvoorbereid gaan doen. Goede kleding en schoenen zijn zeer belangrijk, het beschermt tegen het ruige wad. Meer informatie over de juiste kleding vind je hier.

LET OP Wadlopen is sterk afhankelijk van weersomstandigheden. Daarom is het noodzakelijk dat de avond voor de tocht rond 20:00 contact wordt gezocht met de gids. Als er erg slecht weer wordt voorspelt kan het zijn dan de tocht bij voorhand wordt afgeblazen. Soms kan het gebeuren dat de voorspellingen goed zijn maar dat het weer de volgende ochtend plotseling omslaat. De gids kan dan alsnog beslissen dat er niet gelopen kan worden. Zie voor meer informatie 

Wanneer:
t/m 22 oktober 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 42,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wadlooptocht Schiermonnikoog via Brakzand

De haven
Haven 1
9976 VN Lauwersoog
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten