Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlooptocht Kalkman/Riftocht met Zeehondentocht

Lauwersoog

Dijkstra Wadlooptochten organiseert verschillende tochten. Tijdens deze tocht ga je wadlopen, varen en zeehonden kijken. Ideaal voor gezinnen met kinderen.

Wadlopen, varen, zeehonden kijken.

Wij gaan aan boord van het charterschip die in de haven gereed ligt. Op Engelsmanplaat gaan we met een ladder van boord en begint de tocht op de plaat.

De tocht gaat naar het westelijke gedeelte van de plaat. Nadat de groep hier gearriveerd is beginnen we met de terugtocht, via het “vogelwachtershuisje de Kalkman” en na een bezoek bij de baken op Engelsmanplaat gaan we weer aan boord.
Na terugkeer op de boot varen we naar de banken waar de zeehonden liggen. Daarna gaan we met de boot weer terug naar Lauwersoog.

Deze tocht is ideaal voor gezinnen. Voor kinderen tot 12 jaar rekenen wij een gereduceerd tarief (dit betreft een korting van €10.- p.p. met een maximum van 2 personen per aanmelding).

De vertrekplaats is vanaf Schierzicht Restaurette in Lauwersoog.
Terug:    Per boot naar Lauwersoog

Zwaarte:    Gemakkelijk                                                                                                                                                                                            
Afstand:    8 km
Duur:         Totale duur 5 uur waarvan 2,5 uur wadlopen

Kledingadvies

Tijdens het wadlopen kunt u het beste gekleed gaan in korte broek of zwembroek. T-shirts, truien en windjacks al naar gelang de weersomstandigheden dit vereisen. Zorg dus altijd voor voldoende kleding!
Sokken of surfsokken en HOGE gymschoenen zijn verplicht. Let op: draagt u niet te oude schoenen (kleding), die u anders reeds lang geleden zou hebben weggegooid! Ervaring leert dat oud schoeisel snel tot problemen leidt (verliezen van zolen), waardoor de deelnemer de tocht niet kan voortzetten. Meer informatie

LET OP: De avond voorafgaand aan de tocht dient u even te bellen over het doorgaan van de tocht. Ook vindt u informatie hierover op onze website, zie laatste nieuws. Let u vooral ook op het juiste verzameladres voor de door u geboekte tocht!

Wanneer:
29 juli t/m 14 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 20,- (voor kinderen)

Hier vind je Wadlooptocht Kalkman/Riftocht met Zeehondentocht

Restaurette Schierzicht
Haven 8
9976 VN Lauwersoog
Plan je route

Toon resultaten