Ga naar inhoud
Favorieten 0

Goldberg Variaties – Johann Sebastian Bach

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Leeuwarden

De Goldbergvariaties, gecomponeerd door Johann Sebastian Bach, behoren tot de meest verfijnde en complexe werken uit de barokmuziek. Deze muzikale meesterwerk bestaat uit een reeks van 30 variaties, oorspronkelijk geschreven voor klavecimbel, en is genoemd...

De Goldbergvariaties, gecomponeerd door Johann Sebastian Bach, behoren tot de meest verfijnde en complexe werken uit de barokmuziek. Deze muzikale meesterwerk bestaat uit een reeks van 30 variaties, oorspronkelijk geschreven voor klavecimbel, en is genoemd naar zijn vermeende eerste uitvoerder, de klaviervirtuoos Johann Gottlieb Goldberg.
Geschreven rond 1741, de Goldbergvariaties zijn een prachtig voorbeeld van Bach's technische vaardigheden en muzikale inventiviteit. Het stuk is gebaseerd op een eenvoudige aria, die aan het begin wordt geïntroduceerd en vervolgens wordt gevarieerd in de daaropvolgende secties. Elke variatie presenteert een uniek karakter en muzikale uitdaging, variërend van levendige en virtuoze passages tot ingetogen en contemplatieve melodieën.

Wanneer:
t/m 17 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Goldberg Variaties – Johann Sebastian Bach

Wirdumerdijk 18
8911 CD Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten