Ga naar inhoud
Favorieten 0

Expositie schildersclub De Mienskip en Henk Stapert

Feanwâlden

Al jarenlang schildert een aantal mensen in gemeenschapshuis De Mienskip in Feanwâlden. Het is nu tijd voor een expositie in De Schierstins, van 21 januari t/m 5 maart. Tientallen jaren geleden begon een groep te schilderen in De...

Al jarenlang schildert een aantal mensen in gemeenschapshuis De Mienskip in Feanwâlden. Het is nu tijd voor een expositie in De Schierstins, van 21 januari t/m 5 maart.

Tientallen jaren geleden begon een groep te schilderen in De Mienskip, onder begeleiding van Karel Jan Elsdijk uit Tytsjerk. In 2010 had groep al een expositie in de Schierstins. Tegenwoordig zorgt Ina van der Ploeg uit Leeuwarden voor de begeleiding. De 19 deelnemers komen in twee groepen bij elkaar, op vrijdagochtend en vrijdagmiddag.  ,,Het is een behoorlijk hechte groep, bijna helemaal uit Feanwâlden´´, aldus Van der Ploeg. Sommigen maken al vanaf het begin deel uit van de schildersclub. groep valt onder de Stichting Ouderenwerk Veenwouden.

Iedereen werkt op zijn eigen manier en gebruikt zijn of haar eigen stijl en materiaal. Dat vraagt veel van de begeleider die van alle markten thuis moet zijn. Ongeacht het niveau waarop gewerkt wordt en voor welk materiaal men gekozen heeft, staat steeds voorop: hoe kan ik mijn werk verbeteren. Daarbij is het belangrijk om feedback van de groep te krijgen en te geven; kijken en leren van elkaar is essentieel. En schilderen is een proces wat kan leiden tot diepe vreugde en ploeteren....kijken, bij weg lopen, opnieuw kijken, mogelijkheden zien.... Ook heel belangrijk is het sociale contact, een van de doelstellingen van de Stichting Ouderenwerk.

Bij deze expositie sluit Henk Stapert uit De Westereen zich aan met enkele schilderijen. Hij pakte op latere leeftijd het schilderen serieus op nadat zijn gezondheid hem noopte om het rustiger aan te doen. Bij zijn grote voorbeeld Jan Kooistra volgde hij 5 jaar lessen in schilderen met olieverf. Menig schilderij is de afgelopen 5 jaar van de ezel af gekomen. Veelal groot formaat doeken. Zijn inspiratie vindt hij in de natuur rondom Feanwâlden en De Westereen. Nu de collectie inmiddels flink gegroeid is, is het tijd het werk ook aan een groter publiek te tonen.

Wanneer:
t/m 4 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 4,-

Hier vind je Expositie schildersclub De Mienskip en Henk Stapert

Adres:
De Schierstins
Haadstrjitte 1
9269 SW Feanwâlden
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten