Ga naar inhoud
MAP

Thomas Beijer - Schumann, Chopin, De Falla en Escher

Leeuwarden

homas Beijer (Haarlem, 1988) heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest interessante Nederlandse musici. In februari 2022 kreeg Thomas de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici.

Programma:
Schubert’s six moments musicaux D780 
Rudolf Escher - Arcana
Manuel de Falla - 4 Piezas Españolas
Frédéric Chopin - Sonate nr. 3 in b opus 58

Over Thomas Beijer
Thomas Beijer is een veelzijdig musicus met een breed repertoire dat rijkt van zeventiende-eeuwse muziek tot en met hedendaagse composities. Thomas Beijer is ook componist. Zijn nieuwste werk Concerto in Technicolor voor jazzviool en orkest zal in de zomer van 2022 in première worden gebracht door Julia Philippens en het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Clark Rundell.

Thomas heeft CD’s opgenomen met werken van o.a. Brahms, Albéniz, De Falla, Granados, Mozart, Rachmaninov, Ravel, Rudolf Escher, Frank Martin, Poulenc, alsook zijn eigen composities. Eind 2022 zal zijn nieuwste CD met daarop werken van Scarlatti en Haydn verschijnen.

Naast zijn carrière als pianist en componist is Thomas Beijer romancier, scenarioschrijver, tekenaar en animator. Sinds 2019 is hij artistiek directeur van de Young Pianist Foundation.

Na afloop meet & greet in de foyer!

Thomas Beijer overbrugde de stormachtige passages met hartstochtelijke lyriek. Zijn verbluffende techniek stond geheel in dienst van zijn explosieve uitdrukkingskracht. -De Volkskrant - Jenny Camilleri

Wanneer:
27 november

Hier vind je Thomas Beijer - Schumann, Chopin, De Falla en Escher

Adres:
Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden
Ruiterskwartier 4
8911 BP Leeuwarden
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten