Ga naar inhoud
Favorieten 0

Roofvogelcursus in Bezoekerscentrum Mar en Klif

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Bezoekerscentrum Mar en Klif, Oudemirdum

Altijd al willen weten hoe uilen leven? En waarom roofvogels en uilen tot twee verschillende soorten horen? En hoe zit dat nou eigenlijk met al die kraaiachtigen, waarom lijken ze zo op elkaar en hebben ze vaak niet zo’n goed imago.

Altijd al willen weten hoe uilen leven? En waarom roofvogels en uilen tot twee verschillende soorten horen? En hoe zit dat nou eigenlijk met al die kraaiachtigen, waarom lijken ze zo op elkaar en hebben ze vaak niet zo’n goed imago. Dit en meer komt aan de orde in deze cursus.

Om meer aan de weet te komen over deze vogels wordt aandacht besteed aan waar ze voorkomen. Hoe kun je ze van elkaar leren onderscheiden. Aan de hand van gedrag, verenkleed en voedselkeuze kun je al vrij snel de verschillen leren tussen de soorten. En waarom vinden we de ene soort mooi en de andere soms een lastpak. Kraaiachtigen worden vaak negatief beoordeeld, maar zijn erg slimme vogels. Dit en meer wordt tijdens deze cursus behandeld.

De cursus bestaat uit drie theorie-avonden met workshops, en een excursie-ochtend. De theorie-avonden vinden plaats in Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum. De excursielocatie wordt nader bekend gemaakt. De cursusavonden starten op 19.30 – 22.00 uur. De excursie start op 9.30 – 11.30 uur. Opgave via het formulier hieronder (vol = vol).

Cursusdata
Donderdag 5 oktober, 19.30 – 22.00 uur: Theorie + workshop roofvogels
Zaterdag 14 oktober, 9.30 – 11.30 uur: Excursie roofvogels op locatie
Donderdag 2 november, 19.30 – 22.00 uur: Theorie + workshop uilen
Donderdag 16 november, 19.30 – 22.00 uur: Theorie + workshop kraaiachtigen

Wanneer:
t/m 5 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 45,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Roofvogelcursus in Bezoekerscentrum Mar en Klif
Bezoekerscentrum Mar en Klif

De Brink 4
8567 JD Oudemirdum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten