Ga naar inhoud
Favorieten 0

OBW Grachtenconcert

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Sneek

Het OBW grachtenconcert sluit het Uitfestival SWF muzikaal af.

OBW Grachtenconcert sluit UitFestival in Sneek af
‘op het water, voor het Theater’
locatie: Westersingel 28 bij het Theater Sneek

Zaterdag 9 september 2023, wordt het OBW Grachtenconcert gehouden ‘op het water voor het Theater’ van 17.00 tot 19.00 uur. Het OBW Grachtenconcert is een vervolg op het Sneekweek Slotconcert, wat in het kader van het 80e jubileum van de zeilweek als spetterende slot werd georganiseerd. Omdat het meteen een groot succes was en dit concert in Sneek en omgeving het enige semi klassieke openluchtconcert was, is besloten er een vervolg aan te geven.

Onderdeel UITfestival SWF
In 2023 zal het grachtenconcert deel uitmaken van het Uitfestival Súdwest Fryslân, de aftrap van het culturele seizoen in Sneek. Van een markt met kraampjes, ontwikkelde het evenement zich tot een veelzijdig festival door de hele binnenstad, met optredens, exposities en straattheater. Sinds 2020 werd het programma van het uitfestival verspreid over verschillende locaties in geheel gemeente Súdwest Fryslân, waarbij elk dorp, stad geënthousiasmeerd wordt een afwisselend cultureel aanbod in hun eigen dorp/stad te organiseren. Dit weekend wordt nu afgesloten met het OBW Grachtenconcert, toegankelijk voor jong en oud, uit geheel gemeente Súdwest Fryslân. 

Het OBW Grachtenconcert zal door De BASIC XL uitgevoerd worden met als speciale solisten. De muzikale leiding is onder auspiciën van Theo Brouwer. Het orkest van DEBASIC XL bestaat uit zowel amateurs als professionals met strijkers, blazers en een ritmegroep met leden verspreid over de hele provincie en ver daar buiten.

Uitvoering 2023 door het Basic Pop & Jazz Orkest, FryskJeugdorkest, de R.E.D. Boyband en vocalisten als Wout Mulder, Janneke Brakels, Maaike Kampen en Anne Visser!

Mede mogelijk gemaakt door...

OBW Sneek is hoofd subsidieverstrekker van het concert. Het OBW Grachtenconcert wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van: de gemeente SWF, Sneek Promotion, Vereniging Ondernemend Sneek/Ondernemersfonds SWF, Lionsclub Sneek Waterstad en het Uitfestival SWF.

Lionsclub Sneek Waterstad laat 100 senioren genieten van het concert

De Lionsclub Sneek Waterstad geven ongeveer 100 senioren de mogelijkheid om het concert bij te wonen. Zoals ook andere jaren, worden deze oudere gasten voorzien van een lekker drankje & hapje en, waar nodig, geholpen door de professionele medewerkers van diverse zorginstellingen.

Toegang OBW Grachtenconcert

Het concert is gratis toegankelijk langs de kades, maar extra leuk is het natuurlijk als je vanaf je eigen sloep kunt genieten van het concert en de openlucht kerkdienst. Je hoeft je niet aan te melden maar kunt gewoon met je sloep komen. Er wordt per sloep een bedrag bijdrage van 20 euro gevraagd als tegemoetkoming in de kosten voor het programma, die je ter plaatse kunt afrekenen.

Met een VIP plaats vooraan liggen

Wil je graag vooraan liggen om niets van het prachtige concert te missen? Meld je dan meteen aan voor een VIP plaats voor het podium. Kosten per sloep zijn € 100,- .

Graag zsm aanmelden via grachtenconcert@gmail.com  onder vermelding ‘VIP plaats OBW-Grachtenconcert’, naam en e-mail en u ontvangt een bevestiging. De kosten kunnen voorafgaand aan het concert op locatie contant of via pin voldaan worden.

Draaitijden Koninginnebrug

De Koninginnebrug over de Looxmagracht zal op zaterdag de hele middag draaien. 
Openingstijden brug: van 13.00 uur t/m 20.00 uur.
Maximale doorvaarthoogte 1,40 meter (doorvaarthoogte vaste brug bij De Koperen Kees/Parkstraat)

(

Wanneer:
t/m 9 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je OBW Grachtenconcert

Grachtenconcert
Westersingel 28
8601 GR Sneek
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten