Ga naar inhoud
Favorieten 0

Expositie 'Poldersperspectief' Stella Burggraaf bij Kunstuitleen Friesland

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Leeuwarden

Stella Burggraaf maakt landschappen, die geïnspireerd zijn op de polder. Haar schilderijen zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar geven een impressie.

Stella Burggraaf studeerde in 2003 af aan de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam, richting tekenen en schilderen. Aanvankelijk werkte ze veel op locatie. Vaak in het Wormer- en Jisperveld en de Starnmeerpolder. Tegenwoordig is ze dagelijks te vinden in haar atelier in Westknollendam. 

Stella Burggraaf maakt landschappen, die geïnspireerd zijn op de polder. Haar schilderijen zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar geven een impressie. Niet-bestaande landschappen, die je in Nederland overal kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon, waaromheen ze haar eigen beeld creëert; ruimtelijk en simpel. Zoekend naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten.

 Ze werkt met olieverf op doek, soms op paneel. De kracht van haar werk ligt in het vinden van eenvoudige oplossingen, gecombineerd met een losse schildertoets. Vaak werkt ze in lagen en speelt de transparantie een belangrijke rol, maar ze werkt ook nat in nat, zoekend naar direct resultaat.

Voor meer informatie www.stellaburggraaf.nl of Instagram stellaburggraaf.

www.kunstuitleenfriesland.nl

Wanneer:
t/m 22 februari
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Expositie 'Poldersperspectief' Stella Burggraaf bij Kunstuitleen Friesland

Kunstuitleen Friesland
Jupiterweg 6
8938 AE Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten