Ga naar inhoud
Favorieten 0

Museumnacht Fries Museum

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Leeuwarden

Laat de nacht je inspireren tijdens de Museumnacht FRL! Op zaterdagavond 30 september van 19.00 tot 00.00 uur opent het Fries Museum zijn deuren tijdens de tweede editie van de Museumnacht FRL.

Zaterdag 30 september is het feest in het museum! Het grootste museum van Fryslân is open van 19.00 tot 00.00, een uniek moment om het museum in het sfeervolle avondlicht te ontdekken. Kom dansen op live muziek van o.a. Amonia Caramel en Trouvano. Ontdek de tentoonstellingen (van hedendaagse kunst met AI tot de Friese Vermeer) en doe mee aan de vele nachtelijke activiteiten. Een hele avond cultuur snuiven voor maar €8,-,! Check het hele programma hieronder of bestel gelijk je kaartjes op www.friesmuseum.nl/MuseumNacht.

Levensgrote patatbakjes

Op het plein voor het museum haakt Tryater aan met hun installatie Snackgelok! Bij Snackgelok lig je in een levensgroot patatbakje en luister je naar een muzikale compilatie van audiofragmenten waarin mensen vertellen over hun drift om te consumeren en het geluk dat ze daaraan ontlenen. Je ‘snackt’ als het ware hun verhalen.

VHDG x Fries Museum

Speciaal voor de Museumnacht FRL organiseren het Fries Museum en Kunstinitiatief VHDG een kunstmanifestatie-voor-1-nacht. De werken en performances van winnaars Heleen Haijtema, Annemarie Lindeboom en Caya Emmelkamp ontdek je tijdens de Museumnacht op verrassende locaties door het museum, op de trappen, in tentoonstellingen en in de hal.

Michelle Samba en Bert Scholten

De hedendaagse troubadour Bert Scholten geeft een performance bij zijn installatie in de tentoonstelling Seeds of Memory.

Michelle Samba presenteert in de hal van het museum een nieuwe performance genaamd 'Gateways'.

En meer

Doe mee aan de kunstquiz van voormalig televisie coryfee Marjolein Rover, ontdek de geurbar van parfumeur en geurkunstenaar Frank Bloem in Prousts Geuren Carrousel, doe een speed-tour en laat je haar vlechten Viking-style. Ben je een kunstenaar-in-de-dop? Dan is Keunstwurk voor je aanwezig in de hal voor advies. Ga in gesprek met hun adviseurs Hannah Stienstra en Milena Bleeksma of speel de The Art Game.

Wanneer:
t/m 30 september 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 8,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museumnacht Fries Museum

Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten