Ga naar inhoud
Favorieten 0

'De natuur als leverancier'- wandeling vlakbij Elsloo

Elsloo

Heb jij zin in een leuke en leerzame wandeling over de heide? Kom mee op excursie door de Schaopedobbe! Loop over de heide, langs de vennen en zandverstuivingen, terwijl je meer leert over de natuur. Deze wandeling staat helemaal in het teken van de natuur...

Heb jij zin in een leuke en leerzame wandeling over de heide? Kom mee op excursie door de Schaopedobbe! Loop over de heide, langs de vennen en zandverstuivingen, terwijl je meer leert over de natuur. Deze wandeling staat helemaal in het teken van de natuur als leverancier. Van veel producten, zoals appels, weten we waar ze vandaan komen. Maar waar wordt schuurpapier eigenlijk van gemaakt? Onze enthousiaste gids neemt je graag mee naar onze natuurlijke productiefabriek.

De Schaopedobbe is een juweeltje. Doordat de bodem voedselarm is, is het gebied rijk aan dieren en planten. Dit terrein wordt ook wel Schaopewaskerdobbe genoemd vanwege zijn vroegere functie. Vroeger werden de schapen voor hun jaarlijkse scheerbeurt gewassen in de dobbe. Zo was de vacht mooi schoon voordat deze eraf ging. Het bijzondere aan dit gebied is het hoogteverschil, waarbij je de dobbes op merkwaardige hoogtes aantreft.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
13 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hier vind je 'De natuur als leverancier'- wandeling vlakbij Elsloo

Adres:
Elsloo
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten