Ga naar inhoud
Favorieten 0

SPARK

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Leeuwarden

Stel je voor; een zwerm van duizenden fonkelende lichtjes die omhoog dwarrelen langs de iconische Oldehove. SPARK is een poëtische voorstelling van duizenden, biologisch afbreekbare licht sparks die organisch door de lucht zweven.

De kunstenaar, Daan Roosegaarde, trok met zijn nieuwste show al honderdduizenden bezoekers over de hele wereld. Na Melbourne, Bilbao en Londen zijn wij nu eindelijk aan de beurt. In het eerste weekend van november vindt in de avonduren de nationale première plaats op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. De shows zijn toegankelijk en een feest voor iedereen, jong en oud, en helemaal gratis!

Het werkt hypnotiserend en brengt rust, net als een kampvuur. “Je kunt er uren naar zitten kijken, of tijdens je avondwandeling met de hond even blijven hangen,” zegt de kunstenaar zelf.  Het brengt mensen bij elkaar. 

Roosegaarde had als wens om de traditie van vuurwerk te moderniseren, met als inspiratie het magische licht van vuurvliegjes. Zo kunnen we SPARK zien als een ecologisch alternatief voor (geluids)vervuilend vuurwerk. Het nodigt iedereen uit om deel te maken van een milieuvriendelijke toekomst. 

Wanneer:
t/m 5 november
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je SPARK

Oldehoofsterkerkhof 1
Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten