Ga naar inhoud
Favorieten 0

Ragazze Quartet - 'Basis' - bloedstollend mooie muziek

Leeuwarden

In Basis worden twee stukken gespeeld die betekenisvol zijn geweest aan het begin van hun carrière: Het Lentekwartet van Mozart en Schuberts Der Tod und das Mädchen. Daarnaast spelen de Ragazze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann.

Ragazze Quartet

Rosa Arnold – eerste viool ; Jeanita Vriens-van Tongeren – tweede viool ;Annemijn Bergkotte – altviool ; Rebecca Wise – cello

Tekst: schrijver en regisseur Koos Terpstra & Ragazze

Programma

* W.A. Mozart (1756-1791) – strijkkwartet no. 14 in G major ‘Frühling’ KV387

* J. Widmann (1973) – strijkkwartet no. 4

* F. Schubert (1797-1828) – strijkkwartet ‘Der Tod und das Mädchen’ D. 810

Het pure strijkkwartet programma Basis is een concert vol bloedstollend mooie muziek. Ragazze Quartet keert terug naar haar wortels en legt de schoonheid van de stukken en de krach van het strijkkwartet bloot.

‘Een strijkkwartet is als een huwelijk tussen vier personen.’

In Basis worden twee stukken gespeeld die betekenisvol zijn geweest aan het begin van de bijna twintigjarige carrière van het kwartet: Het Lentekwartet van Mozart en Schuberts Der Tod und das Mädchen. Daarnaast spelen de Ragazze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann.

Verhalen en anekdotes uit het verleden, heden en ideeën over de toekomst verbinden de verschillende kwartetten en bieden een kijkje achter de schermen van een professioneel strijkkwartet in de 21ste eeuw.

Wanneer:
21 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 25,- (voor volwassenen)

Hier vind je Ragazze Quartet - 'Basis' - bloedstollend mooie muziek

Adres:
Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18 10
8911 CD Leeuwarden
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten