Ga naar inhoud
Favorieten 0

Musica Amphion - 'Concerto' - een feestelijk programma met muziek van Bach en Vivaldi

Leeuwarden

‘Concerto!’ een feestelijk programma met muziek van Bach en Vivaldi Johann Sebastian Bach werd tijdens zijn jaren als Kapellmeester in Weimar gegrepen door de composities van de Venetiaanse Antonio Vivaldi. Vanavond muziek van beide componisten!

‘Concerto!’

een feestelijk programma met muziek van Bach en Vivaldi

Musica Amphion

8 musici en solistische bijdragen van:

Rie Kimura, barokviool

Hanna Lindeijer, barokhobo

Albert Brüggen, barokcello

Pieter Jan Belder, klavecimbel

Johann Sebastian Bach werd tijdens zijn jaren als Kapellmeester in Weimar gegrepen door de composities van de Venetiaanse Antonio Vivaldi. Hij maakte vele transcripties van diens concerti voor orgel of klavecimbel solo, waardoor zijn eigen compositiestijl zeer beïnvloed werd. In dit concert staan beide componisten op hetzelfde podium, wat een mooi en feestelijk programma oplevert…..

Musica Amphion is een initiatief van Pieter Jan Belder en bestaat inmiddels ruim 20 jaar. In deze 20 jaar speelden zij talloze concerten in binnen en buitenland en maakte voor het label Brilliant Classics vele CD opnames, waaronder Telemanns Tafelmuziek, alle werken van Corelli, kamermuziek van Purcell, klavecimbelconcerten van C.P.E. Bach, Bachs Brandenburgse Concerten en recent Bachs klavecimbelconcerten.

Musica Amphion was regelmatig te horen in het Concertgebouw in Amsterdam in samenwerking met onder andere Collegium Vocale Gent, Sarah Connolly en Michael Chance. Met Johannette Zomer en Bart Schneemann maakten zij een succesvolle CD rond aria’s van Handel.

Wanneer:
30 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 25,- (voor volwassenen)

Hier vind je Musica Amphion - 'Concerto' - een feestelijk programma met muziek van Bach en Vivaldi

Adres:
Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD Leeuwarden
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten