Ga naar inhoud
Favorieten 0

Show don't tell - Over de drempel

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Leeuwarden

Met SHOW DON'T TELL heeft een groep van 15 jongeren het filmprogramma gemaakt van het Huiskamer Filmfestival 2022 en organiseren zij de nagesprekken bij de vertoningen.

Show don’t tell

Een project van Natte Haring in samenwerking met gemeente Leeuwarden, Stichting het Filmgesprek, Stichting Nieuwe Stadsweeshuis, New Noardic Wave & Kaboom Animation Festival.

Vijftien jongeren maken het filmprogramma van het Huiskamerfilmfestival 2022

Vertel over 2020 en 2021 wat je wilt, maar ‘lekker onbekommerd plezier maken’ zat er niet bij. Festivals gingen niet door, bioscopen gingen potdicht, en een avondje hangen met je vrienden voelde als een persoonlijke belediging aan het adres van Mark Rutte. Dat bleek nog taaier dan gedacht, vooral voor jonge mensen, die behoefte hebben aan wat meer culturele prikkels dan een dagelijks uurtje Omroep Max.

Daarom startte Natte Haring het Huiskamerfilmfestival, in samenwerking met Wilde Wijk en Stichting het Filmgesprek. Ver verwijderd van muffe filmhuizen en dure popcorn, in de gezellige huiskamers van Friezen of andere bijzondere plekken in de provincie. Het Huiskamerfilmfestival is een plek voor jongeren in Fryslân om films te ontdekken. Vijftien jongeren uit de hele provincie stellen het filmprogramma samen en organiseren gesprekken om na te praten over de films.

Show don’t tell is onderdeel van Over de Drempel: een programma van de gemeente Leeuwarden en Arcadia waarin culturele kunstenaars en maatschappelijke acties mensen bij elkaar brengen en aan de slag gaan met het thema eenzaamheid.

Wanneer:
t/m 15 oktober 2022

Hier vind je Show don't tell - Over de drempel

Adres:
Huiskamers in Friesland, welke? Deze info volgt nog.
Leeuwarden
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten