Ga naar inhoud
Favorieten 0

Museumnacht.frl Takeover Huis Van Eysinga door Street-Art kunstenaar Roy Schreuder

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Leeuwarden

Tijdens Museumnacht op 30 september wordt Huis Van Eysinga overgenomen door Street-Art kunstenaar Roy Schreuder.

MUSEUMNACHT.FRL - TAKEOVER Huis Van Eysinga door Street-Art kunstenaar Roy Schreuder

Huis Van Eysinga, één van de 13 museumhuizen van Hendrick de Keyser Monumenten door heel Nederland, wordt tijdens Museumnacht.FRL op zaterdag 30 september overgenomen door Street-Art kunstenaar Roy Schreuder. Roy is o.a. bekend van de vele mooie kunst in de openbare ruimte die de stad en ver daarbuiten kleuren. Huis Van Eysinga is de laat 18-eeuwse stadswoning van de gelijknamige, steenrijke adellijke familie uit Friesland. Als bezoeker stap je hier zo de late 18 eeuw binnen en beleef je hoe er in het huis werd geleefd, zowel door de familie als door hun personeel.

Op 30 september staat het huis tussen 19.00 en 00.00 uur in de ‘bloei van de nacht’; street-art kunstenaar Roy Schreuder gebruikt die avond Huis Van Eysinga als het verlengde van zijn Sidewalk Gallery, even verderop aan de Koningsstraat. Kunst die ooit praktisch verbannen was naar de nacht, schittert nu in de historische interieurs van het huis. Een prachtig contrast dus!

Tijdens Museumnacht.FRL komt Huis Van Eysinga op nog een heel andere manier dan je gewend bent tot bloei. Want onder de plezierige tonen van een silent disco kun je de street art van Roy Schreuder en het bijzondere herenhuis in Lodewijk XVI-Stijl bewonderen en beleven. Je kunt zelfs kiezen welke tonen je liever hoort; klassieke muziek, wat helemaal matcht met het huis, of hedendaagse muziek. Of je wisselt van het een naar het ander. Als bezoeker kun je die avond zowel Huis Van Eysinga als de Sidewalk Gallery bezoeken.

En wil jij je, net zoals de familie Van Eysinga, geportretteerd worden in onze eetkamer? Kom dan naar Museumnacht waar jij in 18de-eeuws kostuum gekleed in de Photobooth de leukste foto’s kan laten maken!

Wanneer:
t/m 30 september 2023
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museumnacht.frl Takeover Huis Van Eysinga door Street-Art kunstenaar Roy Schreuder

Koningsstraat 25
8911KV Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten