Ga naar inhoud
Favorieten 0

Zwerfwandeltocht Terschelling

West Terschelling

Tijdens de Zwerfwandeltocht op de ‘Dag van het Wad’ beleef de natuur van Terschelling in optima forma. Van het Wad tot de Noordzeekust doorkruisen we schitterende woeste velden en duinen, met een vleugje cultuur. Echt een avontuurlijke ontdekkingstocht!

Zwerfwandel mee over de Noordsvaarder met gids Marianne Wildenberg. Tijdens deze zwerfwandeltocht op de 'Dag van het Wad' beleef je de natuur van Terschelling in optima forma. Van het Groene strand naar de Noordzeekust worden de schitterende woeste velden en duinen doorkruist, met een vleugje cultuur. Een avontuurlijke ontdekkingstocht gevuld met verhalen over het ontstaan van UNESCO Werelderfgoed Waddenzee tot en met de groei van jonge duinen aan de Noordzeekust. Loop je mee? Struinend over de Noordsvaarder op het westelijk deel van het eiland.

Het 650 ha grote gebied is een waardevol natuurgebied met pioniervegetatie, vochtige valleien, stuivende duinen en uitgestrekte zandplaten. Het is een prachtig gevarieerd gebied, dat ook volop ruimte biedt aan broed- en trekvogels. De elementen zorgen voor veel dynamiek zodat het gebied altijd in beweging is. De duinen stuiven en het water stroomt. Daar mag je vrijelijk doorheen zwerven.

Tijdens de wandeling wordt er ook in de geschiedenis van Terschelling gedoken. Je komt al wandelend meer te weten over de culturele erfenis van dit Waddeneiland. De start is bij de Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland. Direct daarna wordt het seinpaalduin beklommen. Ook wordt tijdens de tocht het grootste bunkercomplex van Nederland, de Tigerstelling  gepasseerd en gezworven tussen de landjes door. Via de enige natuurlijke baai van Nederland wordt teruggekeerd naar het gezellige West-Terschelling.

De Waddennatuur is op z’n best als je erdoor verrast kunt worden. De schoonheid van alles wat bloeit en groeit, lichtval, vogelgeluiden en de (soms) weerbarstige elementen brengen de natuur tot leven. En daar wordt volop van genoten.

Wanneer:
24 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 25,- (voor volwassenen)

Hier vind je Zwerfwandeltocht Terschelling

Brandaris Terschelling
Brandarisplein 1
8881 AW West Terschelling
Plan je route

Toon resultaten