Ga naar inhoud
Favorieten 0

Stinze-Stiens: Open tuin 'Stinzeblomkes midden yn it seizoen'

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Stiens

Stinzenfloratuinen en -parken beginnen langzaamaan anders te kleuren, roze met toetsen blauw en geel. De Winterbloeiers maken plaats voor de voorjaarsbloeiers. Wil je de ‘stinzeblomkes midden yn it seizoen’ meemaken, kom dan op 2 april naar Stinze-Stiens,...

Stinzenfloratuinen en -parken beginnen langzaamaan anders te kleuren, roze met toetsen blauw en geel. De Winterbloeiers maken plaats voor de voorjaarsbloeiers. Wil je de ‘stinzeblomkes midden yn it seizoen’ meemaken, kom dan op 2 april naar Stinze-Stiens, de stinzenfloratuin achter het Doktershûs.

 
De Holwortel, Wilde narcis, Slanke sleutelbloem, Sterhyacint staan naar verwachting dan in bloei en misschien is ook de ‘glazige witzilveren’ bloem van de Knikkende vogelmelk al te zien in de Vlaskamptún.
Stichting Stinze-Stiens laat graag anderen delen in deze voorjaarspracht. In het nabijgelegen Pakhûs wordt om 13.00 u. eerst iets verteld over de stinzenplanten, het beheer ervan en de tuin. Wel even aanmelden via de agenda op de website: https://stinze-stiens.nl/agenda/ omdat er beperkt plaats is. Van 14.00 -16.00 u. is de tuin open. Toegang voor het praatje en de tuin is gratis.

En wist je dat Stinze-Stiens dit stinzenfloraseizoen als thema heeft: ‘op zoek naar het geluk’.? Dit is naar aanleiding van een negentiende-eeuws Duitstalig sprookje over de Bostulp: ‘Hoe de Bostulp de wereld het geluk teruggeeft’. In het eerste Stinzenflorajournaal van dit seizoen op de website lees je meer.
‘Wolkom’ op 2 april bij Stinze-Stiens.

Wanneer:
t/m 2 april
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Stinze-Stiens: Open tuin 'Stinzeblomkes midden yn it seizoen'

Smelbrêge 6
9051BH Stiens
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten