Ga naar inhoud
MAP
Mo Hersi

EGO | Mo Hersi


Dit evenement heeft al plaatsgevonden

De eerste zwarte mannelijke comedian in Nederland met een oudejaarsconference is Mo Hersi uit Almere. Zijn voorstelling  EGO is als oudejaarsconference een combinatie van comedy, spoken-word en muziek.

Als vluchteling kwam Mo in Almere in aanraking met de Nederlandse traditie van de oudejaarsconference en was direc…

De eerste zwarte mannelijke comedian in Nederland met een oudejaarsconference is Mo Hersi uit Almere. Zijn voorstelling  EGO is als oudejaarsconference een combinatie van comedy, spoken-word en muziek.

Als vluchteling kwam Mo in Almere in aanraking met de Nederlandse traditie van de oudejaarsconference en was direct fan van Youp van 't Hek. Vooral zijn 'freedom of speech' sprak hem aan. Van 't Hek plantte aanvankelijk het zaadje, maar sinds 2016 presenteert Hersi zich als 'inspirerend comedian' in vlogs (15.000 volgers) en met optredens. Tot nu toe is er geen zwarte mannelijke comedian geweest die een oudejaarsconference heeft gehouden. Mo Hersi kan en wil dan ook graag de eerste zijn, waarmee hij en passant ook de titel van zijn voorstelling EGO bevestigt. Met polarisatie, radicalisering, burgerschap en eigen culturele identiteit staan er veel spandraden strak in de samenleving, waarover je gemakkelijk struikelt. Maar ook op straat en in je directe omgeving is het lastig overeind te blijven. Zeker als je niet weerbaar bent tegen uitingen in de media en de politiek, Die ervaring deelt Mo Hersi maar hij heeft ook het recept daartegen. In de voorstelling EGO toont Hersi zich niet alleen de meest geslaagde vluchteling van Nederland; ook wil hij met een bevrijde stem en zijn 'kijk op het rijk' het maatschappelijk debat rond diversiteit aanzwengelen door het meer lucht, ruimte en inspiratie te geven.  

Spel: Mo Hersi 
Teksten: Fuad Hassen en Mo Hersi
Regie: Raymi Sambo

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens