Ga naar inhoud
MAP
Heleen Tryntsje

Het Historisch Reisbureau van Tresoar (Gesloten)


Als gevolg van de aangescherpte COVID-19 maatregelen is het Historisch Reisbureau voorlopig wederom gesloten.

Het Historisch Reisbureau is vanaf medio september weer geopend. Wel graag vooraf aanmelden via: https://reserverentresoar.eventbrite.nl/

Historisch reisbureau en -gids

Het speuren naar sporen van onze voorouders wint steeds meer aan populariteit. Kennis over onze afkomst …

Als gevolg van de aangescherpte COVID-19 maatregelen is het Historisch Reisbureau voorlopig wederom gesloten.

Het Historisch Reisbureau is vanaf medio september weer geopend. Wel graag vooraf aanmelden via: https://reserverentresoar.eventbrite.nl/

Historisch reisbureau en -gids

Het speuren naar sporen van onze voorouders wint steeds meer aan populariteit. Kennis over onze afkomst ‘wer komme jo wei en fan wa binne jo ien’ houdt ons in hoge mate bezig. Gelukkig bestaan er veel bronnen die je informatie kunnen geven. Maar hoe en waar moet je beginnen? Er is goed nieuws voor iedereen die wel wat ondersteuning kan gebruiken bij de zoektocht naar het verleden: het Historisch Reisbureau. Deze speciaal voor speurders ingerichte ruimte is vanaf februari 2018 in het Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar in Leeuwarden te bezoeken. Hiervoor is het wel van belang om zelf gegevens over je familie mee te nemen, bij voorkeur namen van voorouders die voor 1933 zijn getrouwd. Houd er verder rekening mee dat geboorteakten pas na 100 jaar, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten na 50 jaar openbaar zijn!!

Medewerkers en vrijwilligers van Tresoar staan klaar om je te helpen nog verder in het verleden te spitten. Zo kunnen ze jou bijv. doorverwijzen naar een streekmuseum. Kortom: je krijgt alle handvatten om zelf verder op reis te gaan in jouw verleden, dus grijp je kans!

Online Guide

Van al die informatie die je gevonden hebt kun je zelf online een boekje maken, speciaal voor jou en je familie. Via de site https://rootsguide.frl/ kun je een aantal databases van Tresoar doorzoeken, waaronder de burgerlijke stand gegevens op AlleFriezen maar ook maar ook divers kaart- en beeldinformatie. Dit kan worden aangevuld met informatie over Friese plaatsen afkomstig uit Wikipedia. Ook is het mogelijk om zelfgemaakte foto’s en reisbeschrijvingen toe te voegen. Op die manier kunnen bezoekers als het ware een logboek bijhouden van de zoektocht je Friese roots.

We zijn elke werkdag geopend van 10:00 - 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur.

Wanneer

  • elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag t/m 30 december 202210.00 - 17.00 uur
  • Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 - 17.00 uur. Let op! Elke zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Prijzen

  • Gratis

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens