Ga naar inhoud
Favorieten 0

Concert ‘Canto Ostinato’ door Wiebe Kaspers en Wytske Holtrop

Leeuwarden

Concert ‘Canto Ostinato’ door Wiebe Kaspers en Wytske Holtrop in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, vrijdag 22 december 2023 om 20.30 uur.

In Cultuurpodium Dorpskerk Huizum wordt door Wiebe Kaspers (vleugel) en Wytske Holtrop (cello) een uitvoering gegeven van de 'Canto Ostinato', de bekende compositie van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923 - 2012).
Dit stuk werd gecomponeerd in de jaren '70 onder de naam 'Perpetuum', maar een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel 'Canto Ostinato' gekozen. Het wordt deze keer uitgevoerd op een vleugel en op een cello. (In de Dorpskerk komt een vleugel, die voor het eerst door Wiebe Kaspers zal worden bespeeld.)
Canto verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. Het stuk lijkt steeds opnieuw geboren te worden. De kaders liggen vast maar door het voortdurende oog- en oorcontact van de pianist Wiebe Kaspers en celliste Wytske Holtrop ontstaat het stuk in Huizum als het ware opnieuw.
'De Canto' gaat door en is eigenlijk nooit af. Laat u meenemen door de betoverende en meditatieve klanken. Die klanken vormen bijna een oase van rust. We gaan samen op weg naar de winter, die bijna aanbreekt wanneer het concert voorbij is.
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum biedt u een indrukwekkende en intrigerende concert-ervaring voor zowel het publiek als voor de beide musici.

Foto van Wiebe Kaspers: Piet Douma; foto van Wytske Holtrop: Clara Evens. 

De toegangsprijs is € 15,00.
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/Canto .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen:
dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op:
https://www.dorpskerkhuizum.nl ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum  en https://kaspar.nu.

Wanneer:
22 december
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Concert ‘Canto Ostinato’ door Wiebe Kaspers en Wytske Holtrop

Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten