Ga naar inhoud
Favorieten 0

Vaarexcursie op zoek naar de otter (10+)

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Earnewald

Ben jij nieuwsgierig naar dat geheimzinnige diertje dat er zo aaibaar uitziet, maar supergoed is in verstoppertje? We hebben het over niemand minder dan de otter! Hij leeft in Nationaal Park De Alde Feanen, één van de grootste laagveenmoerassen van Noordwest...

Ben jij nieuwsgierig naar dat geheimzinnige diertje dat er zo aaibaar uitziet, maar supergoed is in verstoppertje? We hebben het over niemand minder dan de otter! Hij leeft in Nationaal Park De Alde Feanen, één van de grootste laagveenmoerassen van Noordwest Europa. Dit gebied is gelegen in de driehoek van Drachten, Leeuwarden en Heerenveen.

Helaas kon de otter niet op eigen kracht naar dit gebied komen, daarom zijn ze in 2011 en 2012 uitgezet. Naar schatting leven hier nu 6 otters. Vanaf de excursieboot varen we stil door het laagveengebied. Vanaf het dek heb je een weids uitzicht over het gebied, dit biedt de ultieme kans dieren te spotten zonder dat ze ons horen of zien. Tijdens deze vaarexcursie richten we ons vooral op de otter. Waarom leeft hij in dit gebied? Hoe weten wij dat er otters leven en hoeveel? Krijg tijdens een mooie vaartocht antwoord op deze vragen van onze enthousiaste natuurgids.

Wist je dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet ook niet een warme jas en verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig. Zit je liever binnen? Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!

Koffie en thee aan boord te verkrijgen voor €1,- (contant af te rekenen).

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
t/m 15 oktober 2022
Prijsinformatie:
Vanaf € 11,- (voor kinderen)

Hier vind je Vaarexcursie op zoek naar de otter (10+)

Adres:
Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten