Ga naar inhoud
Favorieten 0

Prison Tour Blokhuispoort

Leeuwarden City Events, Leeuwarden

Elke zaterdag en zondag organiseren we een open rondleiding met oud-bewaarder door de historische gevangenis De Blokhuispoort met indrukwekkende verhalen.

Kruip in de huid van een gedetineerde en laat je verwonderen.

Elke zaterdag en zondag organiseren we een open rondleiding met oud-bewaarder door de historische gevangenis De Blokhuispoort met indrukwekkende verhalen.

  • Zaterdag start om 14.00 en 16.00 uur
  • Zondag start om 11.00 uur

Verzamelpunt

We verzamelen bij de hoofdingang van de Blokhuispoort. Hier heet onze gids jullie van harte welkom.

Rondleiding Blokhuispoort

Eeuwenlang staat hij al in het centrum van Leeuwarden, de Blokhuispoort. Vele misdadigers hebben hier gevangen gezeten. Velen vonden ook hun einde aan de galg op het Blokhuisplein. Beroemde namen als Dokter O., Aage M., Klaas B. alias ‘De Dominee’ en natuurlijk de Hogerhuizen hebben hier historie geschreven. Een spannend gebouw met meesterlijke verhalen over ontsnappingen en het ruige leven in de bak, verteld door oud-bewaarders. 

We nemen een kijkje in het indrukwekkende cellenblok van de A-vleugel. Iedereen kent nog wel de film over de beroemde overval in december 1944 tijdens de Duitse bezetting. Laat jullie rondleiden over de binnenplaats en pleinen en verwonder je over de bunker en natuurlijk de isoleercellen in de kelders van dit “kasteel”.

Belangrijk om te weten

  • Reserveren is verplicht
  • Wijzigen of annuleren tot 24 uur van tevoren is gratis
  • Kinderen tot 5 jaar gratis; tot 8 jaar €5 korting
  • Zorg dat je 10 minuten voor aanvang aanwezig bent
  • Toegankelijk voor iedereen; ook slecht ter been
  • Deelname is op eigen risico

Reserveren

Bekijk de beschikbaarheid en boek direct via Prison Tour Blokhuispoort. Je ontvangt altijd een bevestiging van deelname aan onze Open Prison Tour.

Privé Rondleiding Blokhuispoort op maat?

Natuurlijk organiseren we ook rondleidingen op maat voor besloten vriendengroepen, studiegenoten, familieleden of collega’s vanaf 6 tot 100 personen. Elke dag mogelijk! Bijvoorbeeld het arrangement Ontmasker de geheimen van de Blokhuispoort.

Wanneer:
t/m 30 december
Prijsinformatie:
Vanaf € 10,-

Hier vind je Prison Tour Blokhuispoort
Leeuwarden City Events

Adres:
Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten