Ga naar inhoud
MAP

Wandelexcursie door de Lendevallei

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Oldeholtpade

Zaterdag 30 september wordt het fietspad langs de Lende feestelijk geopend. Speciaal ter ere van deze opening neemt onze gids je op 8 oktober mee door het omliggende natuurgebied Lendevallei. Een moerasgebied met rietland, oeverlandjes, moerasbos en open...

Zaterdag 30 september wordt het fietspad langs de Lende feestelijk geopend. Speciaal ter ere van deze opening neemt onze gids je op 8 oktober mee door het omliggende natuurgebied Lendevallei. Een moerasgebied met rietland, oeverlandjes, moerasbos en open water. Tijdens deze excursie wandel je door de deelgebieden Poolder Hoekstra, Sickengapoolder en Scheltingapoolder, gelegen aan de oostkant van de Lendevallei. Je komt verschillende landschapstypen tegen en onze gids kan je meer vertellen over de cultuurhistorie en ontstaan van het gebied. Wist je dat de Lendevallei in de 18e en 19e eeuw gedeeltelijk is vergraven voor brandstofwinning? De sporen van de vervening zijn nog duidelijk te herkennen in het landschap, in de vorm van petgaten en zetwallen.

TIP! De eerste vogeltrek is weer begonnen. Neem dus vooral je verrekijker mee. Met een beetje geluk spot je misschien zelfs de visarend in dit gebied!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
t/m 8 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,- (voor volwassenen)

Hier vind je Wandelexcursie door de Lendevallei

Adres:
Oldeholtpade
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten