Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wandelexcursie Makkumernoardwaard

Makkum

Ben je wel eens op de Makkumernoardwaard geweest? Het eiland ligt in het IJsselmeer. Normaal is het gebied vanwege de kwetsbare natuur niet toegankelijk, maar tijdens deze excursie maakt It Fryske Gea een uitzondering.

Ben je wel eens op de Makkumernoardwaard geweest? Het eiland ligt in het IJsselmeer. Normaal is het gebied vanwege de kwetsbare natuur niet toegankelijk, maar tijdens deze excursie maakt It Fryske Gea een uitzondering. Onder begeleiding van de natuurgids maak je een verkenningstocht over dit eiland.

Met de boot maak je vanuit Makkum de overstreek naar het eiland. Hier wacht een prachtige wandeling door de rietvelden. De Makkumernoardwaard ‘ontstond’ toen de Afsluitdijk werd aangelegd. Het eb en vloed verviel in de voormalige Zuiderzee en ook het waterpeil werd verlaagd. Hierdoor kwam deze grote zandbank permanent droog te liggen en begroeide langzaam met planten. Langzamerhand namen de planten en dieren hier het roer over. In het riet vinden veel verschillende vogels een veilige broedplek. Als je goed luistert dan hoor je misschien het gesnor van de Snor of het gehoemp van de Roerdomp.

Na de wandeling door het riet, kom je aan op één van de mooiste plekken van het eiland. Op het witte schelpenstrand waan je jezelf op een tropische locatie. De ideale plek voor een korte pauze (tip: neem zelf wat te drinken mee). Stil, vredig en met een mooi uitzicht over het IJsselmeer geniet je van de natuur om je heen: dé beloning na deze unieke wandeling. Ga jij ook mee? (Er zijn geen officiële wandelpaden op dit eiland. Trek daarom goede wandelschoenen aan. Je bent 2 uren op de been, afgewisseld met korte stops (totaal max. 5 km).

Wanneer:
28 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Toon resultaten