Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlopen naar Ameland nachttocht

Holwerd

Vanaf de startlocatie in Holwerd doe je mee aan een tocht die je je leven lang niet meer zult vergeten: naar Ameland via het Wad en dat middenin de nacht!

Deze wadlooptocht is heel bijzonder, want deze loop je namelijk niet overdag, maar middenin de nacht! Hoe bijzonder is het om de zon op te zien komen tijdens deze unieke wadlooptocht?

Werelderfgoed

Wadlopen is een unieke belevenis door één van de mooiste en bijzonderste natuurgebieden van Nederland. De Waddenzee is in 2009 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en in 2018 tot mooiste natuurgebied van Nederland. Tijdens de wadlooptocht van Holwerd naar Ameland beleef je het Wad als nooit tevoren.

Goede conditie

De wadlooptocht naar Ameland start vanaf de pier van Holwerd. Door de toename van de hoeveelheid slik in het kustdal vraagt met name de eerste anderhalfuur van de oversteek veel inspanning. Het tweede deel van de tocht gaat over stevige zandplaten en een aantal geulen. Aangekomen op het eiland wandel je in een halfuur naar het Noordzeestrand. 

Een goede conditie is een vereiste om te mogen deelnemen aan deze oversteek. Neem bij twijfel contact op met Wadloopcentrum Fryslân.De minimale leeftijd voor de tocht naar Ameland is 14 jaar.

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind en zeker in de nacht kan het flink afkoelen, ook zomers. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 10 km
Duur 3,5 uren
Zwaarte zwaar

Let op:

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de oversteek doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
16 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 33,50

Hier vind je Wadlopen naar Ameland nachttocht

Land- en zeezicht
Grandyk 2
9151AE Holwerd
Plan je route

Toon resultaten