Ga naar inhoud
MAP
Cultuurhistorisch landschap rondom Jelsum

Beleefwandeling Van State tot Stek


De wandeling begint en eindigt bij het entreegebouw van Dekema State in Jelsum. Onder hoge luchten voert de ruim 5 kilometer lange wandeling door uitgestrekte weilanden van het oude kwelder- en terpenlandschap langs Martenastate in Koarnjum. Deze eeuwenoude Friese adellijke buitenplaatsen worden omringd door fraaie parken en tuinen, die in alle seizoenen een bezoek waard zijn. In het vroege voorjaar bloeit hier de bijzondere stinzenflora. Onderweg zie je allerlei sporen van (verdwenen) states, terpen en oude slenken. Door het scannen van de QR-codes op de routekaart leer je meer over dit bijzondere cultuurhistorische landschap. Achter de codes vind je nog een link met extra informatie welke thuis rustig na te lezen valt om zo na te genieten van de wandeling.

De routekaart met QR-codes is voor €4,- verkrijgbaar bij het entreegebouw van Dekema State. Er is voldoende parkeergelegenheid, voor zowel fietsen als auto's. 

Wanneer

  • dagelijks t/m 31 oktober 202109.00 - 17.00 uur
  • De routekaart met QR-codes is op bovengenoemde tijden verkrijgbaar bij het entreegebouw van Dekema State. Na aanschaf hiervan is het uiteraard mogelijk om de wandeling op elk zelf gekozen moment te wandelen. Check voor actuele openingstijden ook onze website

Prijzen

  • De routekaart met QR codes is voor €4,- verkrijgbaar bij het entreegebouw van Dekema State.
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens