Ga naar inhoud
Favorieten 0

Expositie Plastic Fantastic?

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Schouwburg De Lawei, Drachten

In de expositie Plastic Fantastic? laten kunstenaars Maria Koijck en Flos Pol de bezoekers op een verrassende manier nadenken over ons gebruik van plastic. Centraal staat een nieuwe installatie van Koijck.

Met de feestdagen in het vooruitzicht presenteert zij een grote ‘feesttafel’ waarin zij ons idee van gezellig samenzijn vertaalt in de hoeveelheid plastic afval die daarmee gepaard gaat. Pol toont kleurige installaties en wandsieraden die gemaakt zijn van plastic dat ze aan het strand vindt. Zij plaatst eveneens vraagtekens bij de impact van plastic op het milieu. 


Plastic is fantastisch materiaal. Het is goedkoop, het kan voor oneindig veel verschillende doeleinden gebruikt worden en het gaat heel lang mee. Maar er is een keerzijde: het is zeer milieubelastend. Dus hoe Fantastic is Plastic? Het is de hoogste tijd dat we ons bewust worden van de schaduwkanten van het materiaal en ons gebruik ervan.

Opening
De opening van de expositie Plastic Fantastic? vindt plaats op zaterdag 18 november van 16.00 tot 18.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. 
Kunstenaar en spreker Maria Koijck zal bij de start van de opening een talk houden over haar werk. Daarbij staat er een hapje en een drankje klaar.

Wanneer:
t/m 21 november
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Expositie Plastic Fantastic?
Schouwburg De Lawei

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten