Ga naar inhoud
Favorieten 0

Themarondleiding Douwe Egberts

Museum Joure, Joure

De rondleiders vertellen mooie verhalen over deze bekende fabrikant van koffie en thee. Ze nemen je mee door de oude gebouwen van Douwe Egberts, waar nu Museum Joure gevestigd is en nemen een kijkje in ruimtes die normaal gesloten zijn.

Op 5 en 19 januari en 2 en 16 februari igeven de rondleiders een rondleiding met als thema ‘De wereld van DE’. Ze vertellen mooie verhalen over deze wereldwijd opererende koffiebrander en fabrikant van Pickwickthee. Ze nemen de bezoekers mee door de oude gebouwen van Douwe Egberts, waar nu Museum Joure gevestigd is. De bezoekers kunnen een kijkje nemen in ruimtes die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, zoals de ‘mooie kamer’. 

Tijdens de rondleidingen vertellen de rondleiders de mooiste verhalen over het bedrijf en de eigenaren van DE. Van oorsprong is DE een Jouster bedrijf, dat is begonnen in de panden waar nu Museum Joure is gehuisvest. Hier vind je de winkel De Witte Os, het naastgelegen herenhuis en het eerste fabriekje, de locaties waar de nazaten van Egbert Douwes het bedrijf lieten uitgroeien tot Nederlands bekendste koffie- en theemerk.. Ook neem je een kijkje in de prachtige salons en de ‘mooie kamer’ van de voormalige eigenaren van Douwe Egberts, ruimtes die normaal voor publiek gesloten zijn.

Van tevoren opgeven via de site is aan te raden, want vol=vol. Deelnemers betalen alleen de reguliere entreeprijs voor het museum van €  8,50 (online) of € 9,00 (aan de kassa) per persoon. Museumkaarten zijn geldig.

Wanneer:
t/m 16 februari

Hier vind je Themarondleiding Douwe Egberts
Museum Joure

Adres:
Geelgietersstraat 1
8501 CA Joure
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten