Ga naar inhoud
Favorieten 0

SamSam-festival 'Jij bent anders, net als ik'

Tytsjerk

Bijzondere gebeurtenis voor het hele gezin. Mensen met en zonder verstandelijke beperking maken dit festival samen.

Als iedereen hetzelfde zou zijn, dan was het maar een saaie wereld.

Stichting Wauw organiseert het gratis toegankelijke Samsam festival, “jij bent anders net als ik!” op zondag 4 juni van 13.00 tot 17.00 uur in Park Vijversburg, Swarteweisein 1 in Tytsjerk. Een bijzondere belevenis! Muziek op twee podia, workshops en nog veel meer activiteiten voor het hele gezin! In een aangename sfeer een middag genieten van muziek en meedoen aan de workshops, lekker luieren in het gras of actief bezig zijn. Het kan allemaal! Kinderen en volwassenen, mensen met en zonder beperking treden op of worden blij van de optredens van anderen. Samen doen en beleven, daar gaat het om. Stichting Wauw wil met dit festival bereiken dat mensen met en zonder (verstandelijke) beperking elkaar op een ontspannen manier leren kennen en begrijpen en dat daardoor het onderlinge respect groeit. En wat is er mooier voor de bezoekers dan om te ervaren dat ‘anders’ ook heel gewoon is!

Voor de derde keer alweer mogen we gebruik maken van het prachtige Park Vijversburg. Niet alleen het Samsam festival is gratis te bezoeken, bekijk ook eens de rest van het park. Daar kun je deze dag ook genieten zonder te betalen. Wat het festival ook speciaal maakt is dat de artiesten en vrijwilligers zich belangeloos inzetten.

Voor jong en oud is er iets te horen, zien of doen. Laat je verrassen door de muziek van het koor Buitengewoon uit Drachten. Dennis treedt voor het eerst op ons festival op. De Dijksjongers zijn inmiddels vaste gast op het festival, net als het Prokkelkoor Leeuwarden. Ook voor de eerste keer aanwezig is het Koor Excentriek uit Ryptsjerk. Zij zingen niet alleen voor, maar ook met en tussen het publiek. En ze zien er ook nog eens heel mooi uit. Zelf er heel mooi uitzien kan ook als je je laat schminken door Anneke van Saranti. Ruurd Woltring is ook een oude bekende en treedt solo op, je moet het maar durven! Tussendoor kun je nog even een kijkje nemen bij Tiemen die er is met insectenhotels en Evita van de gedichten. En ga vooral ook naar Jeugdcircus Saranti die je leren een circusartiest te worden. En geniet van de act van de Podiumschool. Een partijtje voetballen kan ook, want Spelend Sporten en Blauw Wit doen hun best om wat moois te laten zien. Voor het eerst op het festival kun je voetballen in bubbelpakken. Doe je best, want zo eenvoudig is dat nog niet, wel hilarisch om te zien. Op twee plekken in het park worden verhalen verteld en in de kidscorner kunnen kinderen hun creativiteit laten zien. En dan is er nog een workshop zelf muziek maken en een workshop schilderen. Terug naar het podium kun je luisteren naar het Orkest voor Zieken en Zeevarenden met bijzonder repertoire en het keyboardensemble de Notekrakers. De drummers van Slag! van Takostu uit Stiens laten horen dat ze er zijn en terwijl je over het water loopt in de waterroller kun je alvast denken aan hoe je straks in de handdraaimolen De Groene Draeck lekker relaxed kunt zweven. Om 16.30 sluiten de activiteiten en gaat de CoolKidsParty de muzikale afsluiting doen op het Hoofdpodium. Doe maar mee!

Op Facebook www.facebook.com/samsamfest/ is informatie over het programma te zien

Wanneer:
4 juni

Hier vind je SamSam-festival 'Jij bent anders, net als ik'

Park Vijversburg
Swarteweisein 1
9255JB Tytsjerk
Plan je route

Toon resultaten