Ga naar inhoud
MAP
Theater Utrecht / DOX

Theater Utrecht / DOX


Contact

Adres:
Schouwburg De Lawei
Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL Drachten
Plan je route
Afstand:

Een tintelende uitwisseling over de liefde

What is love is een muzikale, ontroerende en zinderende theater-en dansvoorstelling van regisseur Casper Vandeputte bij Theater Utrecht en DOX: ee…

Een tintelende uitwisseling over de liefde

What is love is een muzikale, ontroerende en zinderende theater-en dansvoorstelling van regisseur Casper Vandeputte bij Theater Utrecht en DOX: een tintelende uitwisseling over de liefde. We zingen het mee in bijna elke popliedje: liefde is het enige dat je nodig hebt. Maar waarom eigenlijk? En is het wel waar? Is liefde voor iedereen even belangrijk? En hoeveel vormen van liefde bestaan er eigenlijk? In een nieuwe tekst waarin filosofie, psychologie en humor gelijk met elkaar opgaan, gaan Casper Vandeputte en choreograaf Justin de Jager samen met een groep multitalenten-van jong tot oud-de liefde aan. Geïnspireerd op eigen ervaringen, de oudste godsdiensten en de nieuwstewetenschappelijke inzichten, doen ze een poging de liefde te snappen. Ze discussiëren, musiceren, verlangen, praten met het publiek, en vechten alles uit wat er te bedenken is over de liefde. En als dewoorden op zijn, wordt er gedanst. 

Regisseur en schrijver Casper Vandeputte maakt uitgesproken voorstellingen, waarin hij zoekt naarvurige emotie, humor en ontroering. Met nieuw geschreven teksten transformeert hij grote filosofische vraagstukken naar muzikale, humoristische en zinnenprikkelende theaterervaringen, met als ruggengraataltijd een gepassioneerd spel.  Na zijn eerdere succesvolle producties waarin het gedachtegoed van Nietzsche centraal stond (Immens–2019, juryselectie Nederlands Theater Festival en Toneelschrijfprijs2020),en trauma en erfelijkheid (Quake-2020), is nu de liefde aan de beurt. Vandeputte werkt voor What is love samen met choreograaf Justin de Jager. De Jager maakt snel naam in de danswereld en is gespecialiseerd in het uit de breakdance afkomstige threading. Door zijn interesse in andere bewegingsvormen, kwam hij vrij snel in aanraking met hedendaagse dans. Hij weet de eigenheid van dansers altijd te combineren met de hypnotiserende vloeiende bewegingen, optischeillusies en complex partnerwerk die zijn stijl kenmerken.

Wanneer

  • Woensdag 13 april 2022 20.00 - 21.30 uur

Prijzen

  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 23,50 CJP: €18,50

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens