Ga naar inhoud
Favorieten 0

Stadswandeling door Drachten

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Museum Dr8888, Drachten

Hoe heeft Drachten zich in de loop der tijd ontwikkeld? Je komt erachter tijdens een stadswandeling met Smelne's Erfskip!

Na Leeuwarden is Drachten de grootste plaats van Fryslân. Door de jaren heen heeft het zich enorm ontwikkeld, van hoogveengebied tot dorp met stadse allure (vlekke). Tijdens een 'stads'wandeling door Drachten, georganiseerd door Smelne's Erfskip in samenwerking met Museum Dr8888, kom je achter het verrassende antwoord op de vraag hoe Drachten zich in de loop der eeuwen ontwikkeld heeft. Drachten is natuurlijk een dorp, maar het doet zich voort als een stad.

De stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Onder begeleiding van een stadsgids van de historische vereniging Smelne's Erfskip wandel je letterlijk en figuurlijk door de geschiedenis. In het museumcafé Aubette staat na afloop koffie en thee voor je klaar.

De stadswandeling is iedere vrijdagochtend van mei tot en met september 2023 te wandelen. Telefonisch reserveren is noodzakelijk.

Groepen: In overleg zijn groepen op een andere dag en gedurende het hele jaar welkom voor een stadswandeling. Stuur in dat geval vooraf een mailtje naar Museum Dr8888: info@museumdrachten.nl.

Wanneer:
t/m 29 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 7,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Stadswandeling door Drachten
Museum Dr8888

Museumplein 2
9203 DD Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten