Ga naar inhoud
Favorieten 0

Erik van Muiswinkel | Moojen ligjes in de lugt

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Schouwburg De Lawei, Drachten

Let niet op de spelling, maar geniet van de schoonheid van taal.

De taal is van iedereen. Niet alleen van literaire grootmeesters, ook van de zesjarige die haar eerste gedicht schrijft. Niet alleen van de virtuozen, maar ook van de inburgeraars. Niet alleen van de academie, maar ook van de straat. Het Nederlands is op afstand de beste taal van de wereld, zoals Nederlands onderzoek onlangs uitwees. Daarom is voor deze voorstelling onze keus op het Nederlands gevallen.  

Erik van Muiswinkel zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een avondvullende taaldouche, waar iedereen gelouterd uitkomt. 

De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, maar ook van De Jeugd van Tegenwoordig en van Erik van Muiswinkel zelf. Samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts zet hij je onder een anderhalf uur durende taaldouche, waar je fris en gelouterd uitkomt. Moojen ligjes in de lugt: let niet op de spelling, maar geniet van de schoonheid.

Wanneer:
t/m 6 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 22,- (vaste prijs)

Hier vind je Erik van Muiswinkel | Moojen ligjes in de lugt
Schouwburg De Lawei

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL Drachten
Plan je route

Toon resultaten