Ga naar inhoud
Favorieten 0

Te voet speuren naar sporen in de natuur vlakbij Elsloo

Elsloo

Waar dieren leven, zijn ook sporen te vinden! Sporen vertellen ons zelfs meer dan je denkt. Wandel mee door de prachtige natuur van de Schaopedobbe op zoek naar sporen en ontdek meer over het leven van de bewoners van dit gebied. We laten zelf ook...

Waar dieren leven, zijn ook sporen te vinden! Sporen vertellen ons zelfs meer dan je denkt. Wandel mee door de prachtige natuur van de Schaopedobbe op zoek naar sporen en ontdek meer over het leven van de bewoners van dit gebied.

We laten zelf ook sporen achter wanneer we ergens geweest zijn. Denk maar aan onze voetafdrukken of een bepaalde geur die we met ons meedragen. Bij dieren gaat het niet anders. Zo vertelt een pootafdruk ons uiteindelijk wat voor dieren er in de Schaopedobbe leven.

Hoe? De diepte van een afdruk vertelt iets over de grond waarop het dier liep, maar ook zijn gewicht. Een vos maakt natuurlijk diepere sporen dan de kleine veldmuis. En als de afstand tussen de voetafdrukken erg groot is, dan is het dier misschien wel op de vlucht geslagen. Ga mee op pad met onze enthousiaste natuurgids en volg dezelfde paden als de wilde dieren. Soms dwars door de natuur! Maar geen stress, onze natuurgids kent het gebied als zijn broekzak en is een echte speurneus. Zo ontdekken we met zijn allen hoe de dieren leven en waar de paadjes heen leiden. Superleuk!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
18 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hier vind je Te voet speuren naar sporen in de natuur vlakbij Elsloo

Adres:
Elsloo
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten