Ga naar inhoud
MAP

Presentatie met na afloop wandelexcursie Noard-Fryslân Bûtendyks

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Marrum

Aan de rand van de Waddenzee ligt het natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks. Het is niet alleen een prachtig gebied om door heen te wandelen, maar het herbergt ook vele verhalen over het verleden en heden. It Fryske Gea organiseert een wandelexcursie door...

Aan de rand van de Waddenzee ligt het natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks. Het is niet alleen een prachtig gebied om door heen te wandelen, maar het herbergt ook vele verhalen over het verleden en heden. It Fryske Gea organiseert een wandelexcursie door Noard-Fryslân Bûtendyks, met voorafgaand een speciale presentatie over de geschiedenis van het gebied!

De presentatie neemt je in een serie dia’s mee vanaf de vroegste bewoning door Neanderthalers in deze streek. De gids verteld je van alles over de eerste bewoners en het ontstaan van het gebied. Super interessant! Er komen ook bijzondere beelden voorbij over de slikwerkers en het noodlot van de Duitse piloot Georg Wilhelm.

Na de presentatie neemt onze gids jullie mee naar buiten, één van Europa’s grootste vastelandskwelders op. Door invloed van het zoute water vindt je hier prachtige afwisselende natuur met zilte graslanden, slikvelden en kwelders. De gids laat je kennis maken met dit bijzondere natuurgebied.

Tip: Neem zowel (hoge) wandelschoenen als laarzen mee. Afhankelijk van omstandigheden wordt op de dag zelf bekeken welke plekken bezocht kunnen worden.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
t/m 26 november
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,- (voor kinderen)

Hier vind je Presentatie met na afloop wandelexcursie Noard-Fryslân Bûtendyks

Adres:
Marrum
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten